Opakované mykózy

Otázku položila: Bývalá uživatelka #29420 1.7.2012 10:32

Ahoj holky,

poslední dobou mě často trápí opakované mykózy. Je pravda, že canesten nebo jenamazol - nebo pokud mi lékař předepíše něco jiného mi vždy zaberou a to poměrně rychle. Jenomže netrvá dlouho a problém mám zase. Snažím se nenosit upnuté prádlo ani kalhoty, myji se lactacydem, sladké si dám jenom občas. Je pravda, že s přítelem máme sex poměrně často, ale nechci se kvůli těmto problémům v sexuálním životě omezovat. Kdo zažil, tak ví, jaké je to peklo. Výtoky, svědění, bolest při styku. Opravdu už mě nebaví celé léto myslet na to, aby si náhodou neoblékla něco špatného.

Chci se proto zeptat, jestli máte nějaké zkušenosti s dlouhodobější léčbou mykóz? Všude zmiňovaný Wobenzym, Femigel, Candivac nebo snad autovakcína? Vyčetla jsem, že mnohým pomohla proti kvasinkám HA. Tu bohužel brát nemohu kvůli dědičné poruše krve, hledám tedy jinou cestu.

Budu se těšit na vaše postřehy a zkušenosti, snad najdu nějakou vhodnou cestu.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj a přítel se přeléčoval taky? Ony totiž kvasinky jsou hodně přenosné, takže doporučuji, aby se kremem, co máš ty mazal určitě i on, takhle je mopžné, že si to stále předáváte... Jinak, kvasinky se bohužel rády a často vracejí, taky s tím mám docela potíže, HA mi nepomohla vubec. Zatím jsem nepřišla na to, jak se toho zbavit uplně, ani neznám nikoho, kdo by to dokázal:( Co jsem vyčetla, tak jedině se vzdát snad uplně všeho sladkého, ale ani to není zaruka...

  • ahoj, a pokaždé, když si léčíš mykozu ty, přeléčí se i partner?
    pokud ne, tak to prostě od něho chytáš a moc věcí na toé nepomůže. taky s názorem, že se nechceš omezovat v sexuálním životě v době, kdy si léčíš kvasinky bych něco udělala. když máš kvasinky, tak i když je léčíš, tak je klidně přeneseš na partnera a je to začarovaný kruh.
    doporučuji bavlněné spodní prádlo, vyhnout se stresu (snižuje imunitu), nenosit rifle - ty kvasinky taky podpoří. pokud jdeš do bazénu tak potom preventivně dát např. femisan (obsahuje kyselinu mléčnou a tea tree olej) a napravuje prostředí v pochvě.

  • Ahoj mě to tráilo taky a nakonec jsem zjistila že se nemůžu koupat s pěnou ve vaně okamžitě jsem měla výtoky a svědění no mazec ... od doby co nepoužívám pěnu do koupele tak fit ...

  • Já mám podobné problémy. I když teď mám delší dobu pauzu,ale vůbec nechodim do vany(protože mi stačí jen trochu mýdla a mám je),bazény jsou pro mě tabu,ale sladké si dopřávám :D Kdyby někdo vymyslel nějaký superlék,co by je úplně vymýtil,tak mu snad dám metál. :/ Zkus to bez bazénů a vany a uvidíš. I když vzdát se bazénů a tomhle počasí je hodně těžké,ale dá se to. :)

  • Mě v lékárně doporučili ještě užívat laktobacili. A co jsme se oba přeléčili, máme pokoj. :-D

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 741 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist