Ohrádka

Otázku položila: Anonymní uživatelka #393863 24.6.2018 21:31

Ahoj, máte nějaké zkušenosti s výběrem ohrádky pro dítě? Malá má půl roku, brzy očekáváme plazení atd. Která velikost je fajn? S místem trochu bojujeme, máme malý byt, ale 100x100 cm se mi zdá dost málo. Co by ohrádka měla mít a co je zbytečné?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • marketaj24.6.2018 21:45

    Ohrádka jako taková je zbytečná, je lepší nechat dítěti volný prostor pro pohyb a vše nebezpečné rovnou eliminovat, protože do prostoru půjde tak jako tak. Alespoň bude mít motivaci pro pohyb. U prvního jsem ohrádky neměla a u druheho jsme ji pořídili, aby v ní jako mimčo spal v obýváku a byl schován před starším. V realitě se mu tam moc nelíbilo a radši vegetil na zemi.

  • dancewomen24.6.2018 22:07

    Obě mé děti měli volnost,nedovedu si představit,je zavírat do ohradky...

  • Mne prisla zbytecna ohradka 😂 mala mela naprostou volnost, pokud jsem ji potrebovala nekam "zavrit", dala jsem ji do postylky nebo posadila do jidelni zidlicky, kdyz jsem treba varila nebo myla nadobi... vetsinou jsme stejne byly spolu nebo se motala kolem me :-)

  • Kupovat ohradku je zbytecne

  • Mam ohradku na chalupu. Uvnitr se chodi v botech, je tam na zemi bordel a nikdy nevime co nam tam psi zvenku dotahnou. Ohradka ma 1x1m a staci. Je to jen v chalupe kde se fakt bojim dite nechat lozit aby neco nesnedlo... Doma ma naprostou volnost a leze vsude. Na doma je ohradka zbytecnost podle me.

  • Veronika3225.6.2018 8:41

    Neměla jsem ohrádku na první dcerku,nemám ji ani teď,na syna.podle mě je to zbytečnost,postýlku má na spaní,je na zemi,má tam puzzle a podložku.když potřebuji na wc tak je na zemi,když umývám nádobí tak je buď v lehátku nebo na puzzle

  • petulinkaa1325.6.2018 0:17

    Ohrádka je jako klec pro psa- zbytečnost! nech dítěti volný prostor, stejne se s nim jednou bude seznamovat, ja nic u starsi dcery extra pryč dávat nemusela, jsem zvedava zachvili u druhe dcery co ji bude zajímat :-D ale zábrany do dveří budou kvůli schodišti a přístupu na chodbu u vstupu.

  • 100x100cm je opravdu hodně malé, i když se to nezdá.
    pro prcka sem měla 150x150cm, uvnitř karimatka (nebo pěnové puzzle) a v té měl dostatečný volný prostor, hračky byly tam a naučil se v ní první krůčky i do prostoru. využili jsme ale jen tak do 15 měsíců, pak z ní stejně zvládal vylézt ven. na jedny vánoce se ohrádka využila jako ochrana vánočního stromečku :D
    pro jeho bezpečí to bylo lepší, než postýlka, protože ta byla primárně určená na spaní, ne "odložení" kvůli např WC. např z jídelní židličky mi prcek zvládal velmi brzy zdrhat a to i když byl připoutaný.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 558 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist