Odstoupení od smlouvy

Otázku položila: Bývalá uživatelka #23410 25.4.2012 7:11

Ahoj holky, mám problém s jednou zásilkovou firmou. Objednávala jsem si tašku pro miminko, její vzhled mi ale nevyhovoval, tak jsem ji poslala zpátky spolu s průvodním dopisem a všemi potřebnými doklady na adresu eshopu. O vrácení zboží jsem je písemně informovala emailem, ale doteď mi nepřišly ani peníze na účet, ani se mi nikdo neráčil ozvat :-( Před několika dny jsem jim napsala další email, abych zjistila, jak jsou na tom s vyřizováním odstoupení od smlouvy a opět bez odpovědi...Ta taška stála necelých 900Kč, takže mi ty peníze dost chybí. Nevíte, jak dále postupovat a jakou mají eshopy vůbec lhůtu pro vyřízení reklamací a odstoupení od smlouvy? Podala bych klidně i trestní oznámení, akorát nevím, jestli by se tím někdo kvůli částce zabýval :-( Moc prosím o radu a předem děkuji 8-.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Podle zákona mají 30 dní na vrácení peněz. Trestní oznámení nemá smysl, nejde o trestný čin. Můžeš se obrátit na svaz ochrany spotřebitelů s tím, že s Tebou nekomunikují nebo na ČOI. Zkusila bych napsat mail, kde bych vyhrožovala právě třeba ČOI. Nebo tam zavolat a uvidíš. Snad to dobře dopadne.

  • Ahoj, na odstoupeni je 14 dni. Když si to posilala tak musis mit od toho podaci listek, nebo cislo balicku, tak si skontroluj kde se zasilka nachazi a tam si muzes zistit i kdy si ji e-shop prevaz a od toho dne maji 30 dni na vyrizeni reklamace a aj na poslani penez. Delam v e-shope tak se v tom vyznam. Kdyby neco tak napis, poradim vic. Ja jsem taky mnela prolem s jinyzm e-shopem a musela sem to resit az rozhodcim soudem. Nesmis se dat.

  • A mají tam nějaké tel.číslo ?Že by si jim zavolala?Jinak jaké oni mají podmínky by tam v e-schopu mají mít napsané.Alespoň já si je vždy raději čtu.

  • Verousek8925.4.2012 8:58

    Podmínky daného e-shopu si přečti v jejich obchodních podmínkách. Tam se také dozvíš, jak jejich reklamace probíhají a tím pádem také co se bude dít. Jelikož jsi to objednávala v e-shopu, tak jsi určitě platila i poštovné, takže si hlídej, aby ti to uhradili i s poštovným, nejen cenu tašky. Jinak, odstoupení od smlouvy můžeš uplatnit do 14 dnů, některé obchody si dávají lhůty jiné, ale do kdy to musí vyřídit, to nevím. Já když vracela oblečení, tak mi peníze přišly většinou tak za 14 dní až 3 týdny.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 225 otázek, kterým se dostalo 271 595 odpovědí a 409 751 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist