Odstavení 13ti měsíčního miminka

Otázku položila: Bývalá uživatelka #25908 15.7.2012 15:32

Ahoj Ženy,
moc prosím o radu. Mám 13ti měsíční holčičku, která je velký nejedlík. Nejí smetánky, ovocné přesnídávky, jogurty a z mixovaných jídel, které vařím já toho jí pramálo. Nedá si ani piškůtek, dětský keksík, nebo rohlík. Baští hlavně mléčné kaše a puding. Chtěla jsem přestat kojit, ale marně. Povedlo se nám to jen omezit na jedno kojení večer (usínání u prsu :-( ) a dvě v noci. Přes den jí stačí to co jí připravím. Teď mám ale problémy s páteří a potřebuji zoufale začít s léky na bolest a to při kojení nemůžu. Malá nechce ani mléko Nutrilon, Sunar, Hami....prostě nic, takže nemám nic, čím bych mohla nahradit noční kojení.
Jsem vděčná za každou radu a předem za ní moc díky!!!
Michala

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • ony se ty chutě u dětí mohou taky dost často střídat, ale mám syna, který vůbec nesní nic sladkého, místo za odměnu je to pro něho za trest a vyplivuje to. Je dobře, že ti malá baští kaše a puding, nějaké mléko tak do sebe dostane. Nezkoušela jsi jí nakrájet chleba na kostičky a dát jí ho třeba se strouhaným sýrem nebo nějakou pomazánkou? Můj prcek miluje mléčné polévky a omáčky, tak to je taky možnost, jak do ní další mléko dostat. Některé děti na umělé mléko nejsou a znám maminy, co od roku dávají dětem převařené kravské mléko a to jim chutná moc. Nám ho cpali jako dětem úplně běžně a taky jsme přežili, takže i tohle je možnost. Zkus malé v noci nabídnout na pití čajík nebo vodu, ony ty děti mají v noci často žízeň spíš než hlad.

  • Ahoj,
    taky můžeš vyzkoušet obilné kaše, mám 13ti měsíční dcerku a moc jí chutnají, jí je ale od prvních příkrmů.
    Víc než mléko bych se zaměřila na obiloviny a zeleninu.
    Ale odstavení, pokud na to dítě ještě není pripravené asi nepůjde zrovna snadno..

  • moje dcera má 18 měsíců a neumíme se nějak "odprsenkovatět", ale jelikož mi nejí ovoce, zeleninu a v kojení má vše, tak mi to tolik nevadí.... v dnešní době je už spousta léků s kojením kompatibilní, tak se zkus poradit s lékařem..já bych určitě kojila dále, 13 měsíců není hodně a je to zdravé i pro tebe, to kojení...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 233 otázek, kterým se dostalo 271 621 odpovědí a 409 754 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist