Odsávání mléka

Otázku položila: Bývalá uživatelka #23163 28.12.2011 21:11

ahoj, zajímalo by mě, kolik je normální, aby měla žena 8. týdnů po porodu mléka na odstříkání, já mám odsáto cca 90ml dohromady z obou prsou, přikrmuju od prvního dne, co jsme doma, malé to nestačí, ale po té, co jsem málem o mléko příšla cca 10 dní zpět a den po tom, co jsem myslela, že jsem mléko ztratila, jsem odsála 30ml dohromady z obou prsou, tak jsem ráda, že to stoupá

ahoj holky, děkuji všem za odpovědi a podporu, snad nám to nějak půjde, dneska jsem doteď přikrmila jen 100ml UM a ostatní bylo moje mléko,které si sama vysála, tak uvidíme, snad to nějak půjde, teď klidně spinká beruška :-)

holky, ještě jedna otázka, myslíte, že se může kojení upravit a zlepšit po dvou měsících?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahojky,
    syna kojím 11 měsíců, tak snad trošku poradím. Mléko se tvoří na základě poptávky dítěte, tedy čím více saje, tím více se ho tvoří. Pokud nedokáže dítě kvalitně sát, můžeš si dopomoci odsávačkou po každém kojení. Při kojení několikrát prostřídat obě prsa. Tím, že dokrmuješ, snižuješ si laktaci, je třeba prsa dostatečně stimulovat, a čím více se mléko bude tvořit, tím méně dokrmuj. před deseti dny bylo malé šest týdnů = procházela růstovým spurtem, kdy je třeba víc mléka. Také se tomu říká laktační krize, matce se nedostává potřebného množství mléka, měla jsem to také. Je třeba se nenervovat, kojit často, dle potřeby dítěte a snažit se nepřikrmovat. Mozek vydá příkaz a laktace se zvedne. Přečti a prostuduj si www.kojeni.net, zde najdeš odpovědi. Hledej růstový spurt atd...pa a držím palce.

  • myslím, že je normální, že žena 8 týdnů po porodu neodstříká po kojení prakticky nic a později je to ještě horší. Když prsa na odstříkávání trénuješ, mělo by to být lepší a pokud odstříkáváš pravidelně-ve dne v noci cca po těch 3 hodinách a každé prso 20minut (usnadňuje to el. odsávačku na obě prsa), tak bys mohla dosáhnout toho, že bys dítě dokázala nakrmit i pouze odstříkaným mlékem, ale nejsme asi na odstříkávání stavěná každá-je to o dost náročnější, než kojit dítě z prsu, což je pro tělo přirozené a má to tak nastavené, že tomu tak bude, takže i když je žena schopna nakojit dítě z prsu tak, že mu to stačí, nemusí ze sebe dostat víc, než jen pár kapek(pouze pravidelným odstříkáváním se to může zlepšovat, ale u některých jen do jisté míry a konec-prostě sání dítěte je sání dítěte)

    Také záleží, jakým způsobem přikrmuješ-je důležité, aby to přikrmování bylo pro dítě co nejtěžší (sama jsem měla tak líné dítě, které se odstavovalo i po alternativním způsobu přikrmování. Bohužel jsem si tehdy nepořídila suplementor-je to nástroj, skterým dokrmuješ a zároveň ti při sání dítě stimuluje prsa-prostě kojíš a dokrmuješ zároveň, moná by také pomohl).
    Těch 90ml je za celý den nebo na jedno odstříkání (jestliže na jedn, tak to je fakt dobré)?

    Já už kojím 4 roky (3 děti)-z toho jedno jsem od 3 měsíců kojila jen částečně a pak bylo na UM s kojením pouze přes odstříkávání a šlo to pěkně ztuha-takže nějaké zkušenosti s tím mám a vím, že ač jsem schopná kojit, s některým dítětem to prostě jde hůř a s některým to nejde-závisí, jak dítě spolupracuje-vyzkoušela jsem si, že funguje, zvýšení tvorby mléka, při zvýšené poptávce, ale buď musí být dítě schopno na tom pracovat nebo matka nesmí polevit v úsilí a být zároveň co nejvíc v pohodě (což mnoihdy s tou situací jde velmi těžko), jinak to nefunguje, závisí to na tom, jakou máš podporu a jak jseš schopná být v pohodě, když nastane problém, protože jestliže se dostaneš do stresu, tak je to pro kojení průšvih.
    Držím ale palce, ať už to dopadne jakkoli :-)

  • ahoj, já s kojením bojovala už od porodnice, syn místo sání usínal a nenechal se probudit, tak ho už v porodnici přikrmovali. Rozkojili jsme se pořádně až doma v klidu a nakonec jsem jenom kojila do jeho půl roku a kojíme zvesela dál i po jeho roce. Odsát se mi nepodařilo téměř nikdy nic, ač jsem jinak měla mléka dost, tak jsme se na odsávání vykašlala a byla stimulována jen synovým sáním. Byla to otročina, kojila jsem někdy i co půl hodiny, ale vyplatilo se.
    Je potřeba být co nejvíc v klidu a rozhodně se nenechej vynervovat a nahlodat chytrými radami kamarádek a babiček. Speciálně ta naše byla na odstřel, půl roku jsem při synově pláči neslyšela nic jiného, než že má hlad a já mám slabé mlíko a babka že mu jde udělat umělé, to jsem jednou ve vzteku chytla a vyhodila, aby mu to opravdu nenacpala.

  • Ahoj, taky musíme dokrmovat. Měla jsem slabé mlíko ze začátku, malá dostávala dokrm flaškou a teď už kozu nechce jenom flašku. Při odstříkávání mám taky velké problémy, ale pomáhá mi kojící bio čaj od Lerosu a gravimilk.

  • Ahojky, to víš, že to půjde, dva měsíce není zas tak dlouho...jestli ji ted zvladnes především kojit a dokrmit 100 ml, tak to jistě zvladneš odbourat, snaž se moc nezvyšovat dokrm a raději ho podávej alternativně...ne flaškou...aby se ti nechytla lahve, když to z ní lehčeji teče, a neodmítala prso. Určitě je to na dobré cestě...Musíš si věřit...znam holku, která byla na UM kompletně z porodnice a teď kojí o 106:-)

  • Ja teda neverim tomu, ze cim vice kojis tim vice mas mléka ani omylem. Kdyz me videli v porodce holky tak rikaly ze tam nic netece. Ja se snazila jak mohla a stejne jsem musela dokrmovat, brala jsem homeo na kojeni uz od porodky (na porod mi pomohly,tak jsem tomu verila) a nic. Pak jsem mela chripku kdyz malemu byl mesic a skoncili jsme uplne - bohuzel.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 560 odpovědí a 409 735 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist