Odplenkování přes den - indiánská metoda

Otázku položila: sisterrys 17.4.2018 13:15

Ahoj holky, malému je 23 měsíců a ráda bych odplenkovala (v srpnu čekáme druhé, tak bych byla ráda, aby do té doby už bylo vše v cajku). Zalíbila se mi indiánská metoda a tak ji od včerejška zkoušíme. Když má slipy a kalhoty nebo i jen slipy, tak úspěch nula, vždy to hlásí, až když čůrá. Kolikrát ještě stihneme doběhnout a něco pustit do záchoda (s nočníkem se nekamarádí). Ale když je nahatý, tak se hlásí vždy, během těch dvou dnů žádná nehoda, sám si otvírá dveře na záchod, já ho jen posadím. Tak teď nevím, jak postupovat. Na to, aby lítal doma jen v tričku je ještě poměrně zima (dnes jsme tedy přitopili), na druhou stranu ho nechci mučit tím počůráváním v kalhotech, u toho i chudák někdy brečí, když bez nich mu to jde. A taky bych ráda ven, byla jsem připravená na venkovní převlíkání, ale teď nevím, jestli mu spíš nedat plenu, od indiánské metody upustit a jít na to postupně. Co myslíte? Máte některá s touto metodou zkušenosti? A jak probíhalo odplenkování u vás?

Díky holky za všechny rady a podporu. Půjde to asi líp, než jsem si myslela. Dostala jsem ještě radu nedávat slipy, ale jen kalhoty. Takže jen s kalhotama a trojema náhradníma v tašce jsme vyrazili ven. Poprvé si asi trochu ucvrnkl, protože zahlásil jejda, typické pro to, když už bylo pozdě, ale kalhoty mokré neměl. Pak už vše v pohodě a zalíval, co se dalo. Jen jsme ho musela trochu víc hlídat, doma chodí sám, tady jsem musela kontrolovat signály. Nehoda byla jen jedna, když ho měl na starost manžel. Takže za mě super. Slipy nasadíme později, až si zvykne, že tu plínu nemá a musí čůrat buď na záchod nebo venku na kytičky.
Jen tedy ho u čůrání venku držím jako holčičku, jinak se vždy předkloní, kouká na něj a nečůrá a kdyby začal, měl by to v kalhotech. Tak to snad taky přijde časem.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • dancewomen17.4.2018 13:50

    Zkušenosti nemám.My nějakou dobu fungovali na ostro,pak se naučil ve slipech a později i v teplákách,od té dobu nemá plínu na ven a teď chceme odplenkovat i na spaní,tak uvidíme;-)

  • Ja dala rovnou kalhotky.protoze nektery kamosky nechaly behat dite nahaty, a pak kdyz daly kalhotky/slipy, tak mely problem jak na zacatku. Takze ja dala rovnou. Nehod spousta, nervu spousta, neverila jsem, ze se to nekdy nauci, ale naucila. Obcas i ted ma nehody, vetsinou venku ze zapomene v ramci hry. Ale doma uz dobry. Nevim co je spravne ale my jsme sly z pleny do spodaru.

  • Lenu-linka17.4.2018 14:57

    Ja sem teda zavedla indianskou metodu v unoru, kdy malemu bylo 25m. Prvni asi ctyri dny cural proste hned a ani nehlasil, pak zacal hlasit ve chvili, kdy zacal curat a po tydnu zahlasil a hnedka jsme bezeli na zachod. Nasledujici tyden byly jeste tak 3x denne nehody a od te doby se stane nehoda tak 1x za 3 tydny.
    Me se osvedcilo mit na gaucich prosteradla s nepropustnou vrstvou, takze kdyz se pocural na gauci, tak letelo do pracky prosteradlo a nemusela jsem drhnout gauc.

    Jinak podle me je smyslem prave to, ze je dite oblecene a musi si uvedomit, ze hlasit je potreba driv, aby se stihlo dojit na zachod, svleknout a az pak curat.

    Co sem cetla, tak se doporucuje udelat na prvni tri tydny velmi klidovy rezim. Ale kdyz vezmete veci na dvoje prevliknuti, tak zvladnete i malou prochazku.
    A podle me kdyz place, ze ma mokry teplaky, tak je to otazka jednoho nebo dvou dnu, kdy prijde na to, ze zahlasit driv je vyhodnejsi. Mojemu to ani nevadilo, ze je mokrej. Takze jsem mi to vzducky ukazala a vysvetlila, ze to ma pocurane a ze by bylo super, kdyby dal vedet driv, abychom nemuseli porad prevlikat trenyrky a teplacky.

    Jinak u nas pomohlo, ze chodil na zachod. Na nocniku mu to proste nedochazelo.
    A pokud se rozhodnete u tehle metody zustat, tak urcite davejte plenecku jen na spani. Ale na ven ne. To by ho jen zmatlo.
    Drzim palce ;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 328 odpovědí a 409 599 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist