Odnaučení dítka od pleny na noc a na spaní po obědě

Otázku položila: Bývalá uživatelka #212 28.2.2011 13:16

Zdravím všechny maminky, mám dotaz, jak jste odnaučili svoje dítko od nošení plenek na spaní jak po obědě a tak i na noc. Malýmu budou v květnu tři roky, většina článku a diskusí se shoduje v tom, že do pěti je času dost, k zápisu do školky půjde právě v tom květnu, takže přeci jenom do nástupu, pokud mi ho vemou, je ještě čas a lecos se může změnit, takže nevyšiluji, ale spíše se tak ptám.
Někdo radí budit, někdo zase ne, že si na to dítko musí přijít samo, jiní zase ať nedávám tolik pít. Proto mě zajímají Vaše zkušenosti.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ale jak píšeš, že máš miminko, může to dělat i schválně, někdy starší děti se vrací ve vývoji zpátky a dělají, to co už dávno uměly, ale to zase odezní. Zkrátka chce pozornost. Já bych tomu dala čas a zkusila se s ním bavit o tom, jaké výhody má, když už je starší, větší a rozhodně bych mu neřikala třeba, že už je velký kluk, co nemá mít pleny. Neuzpozornovala na to. Odpolední pleny si myslím pak odbouráš snadněji a na noc, nevím, my je teda dáváme taky, mám 2 roky a půl a kdybych ho v noci vzbudila, tak bude asi pěkný řev, myslím, že každé dítě je v tomhle jiné. A nechala bych tomu čas, do školky tě to trápit nemusí a třeba za 3 měsíce už nebudete řešit vůbec nic, přijde mi, že nejhorší je ten tlak a stres, který to dítě vycítí. Nech to volně plynout, jak vlastně sama i píšeš. To je myslím nejlepší přístup, vždyt ho sama znáš nejlíp. Upřímně mě někdo vzbudit, tak ho asi zabiju :-) a budu řvát taky. A ještě otázka na konec, ty budeš dávat prcka do školky i na odpoledne?

  • tak náš malý bude mít v březnu tři a když měl 2 roky a 3 měsíce, tak už byl bz plen. A to učení.....no bylo hodně počůraných tepláčků.....a pak nějak míval v poledne suchou plenu - když spal a tak sem mu ji už nedávala - spával tak 1,5 hod. A noční odnaučování.......vstávala jsem k němu co 2 hoďky ( chystala sem si budíka )a posazovala ho na nočník co má u posele...ani se nevzbudil.......větinou se vyčůral....pak sem intervaly prodloužila na 4 hoďky. Pak jsem ho začala i budit ať si uvědomuje co dělá. No a pak.....si najednou začal sám vstávat, vyslékl si pyžámko, sedl na nočník, vyčůral se, oblíkl, lehl a tak je to dodnes......byla jsem hodně důsledná a i když to vstávání bylo úmorné, ovoce to přineslo

  • Tak já asi moc neporadím, protože moje zkušenost je taková že jsme s vysazování příliš problémů neměli. Začli jsme ve dvou letech (už předtím chodila na velkou na nočník, protože to do plenky nechtěla) a šlo nám to skoro samo. Když se občas šprajcla, že se ze vzteku naschvál počůrala byla jsem za "zlou mámu" a odmítla jsem jí převlíknout, takže v tom byla dokud se sama nepřevlíkla a musela si to po sobě uklidit sama. Rychle si to rozmyslela a bylo to! S plenkou na noc jsme problém neměly žádný, ale přesto má v postýlce nepromokavou podložku (pro jistotu), dělají i vcelku příjemné, už ne ty klasické igeliťáky co byly když jsme byly malí my.

  • Ještě jsem Ti chtěla jen říct, že ve školkách někdy bývá problém u malých 3letáků, že nechtějí chodit na záchod, hlavně když si mají dojít na velkou, zbytečně se pak stresují a nechtějí chodit a nebo to pustí do kalhot. Setkávám se ted s tím v okolí, to mě jen tak ještě napadlo.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 197 otázek, kterým se dostalo 271 489 odpovědí a 409 679 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist