Odklad školní docházky

Otázku položila: Bývalá uživatelka #161079 28.7.2018 14:40

Dobrý den, chtěla bych se zeptat maminek které mají květnové dítko před zápisem a nebo i po zápise.
Taky všude slyšíte nejen od známých ale i neznámých a doktorů že vaše dítě "dostane stejně odklad protože je květnové" ???
Proč je to pravidlem? Kluk je chytrý, bystrý nechápu proč by měl mít automaticky odklad nebo se na něj jinak dívalo jen proto že je narozený v květnu.

  • 28.07.2018 19:34:04 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Nechápu, proč by mělo květnové dítě automaticky dostat odklad. Pokud je na školu zralé, tak by byl odklad zbytečný! Ty jsi matka, nenech si do toho kecat, myslím, že své dítě znáš ze všech nejlépe;-)

  • Risu28.7.2018 15:00

    Jsem kvetnova. Sla jsem do skoly normalne. A na stredni jsem chodila s lidma, kteri byli narozeni az koncem cervence nebo v srpnu...
    Pokud nema vyvojove problemy, tak nechapu, proc by mel odklad mit.

  • Dcera už je tedy starší (12let), je v červenci a šla normalne. Určitě to není pravidlo.

  • Kvetnove ditko urcite nespada do skupiny kde se doporucuje odklad...ten jsem resila u syna ktery je koncem srpna..kdyby byl v kvetnu..nastoupi normalne do skoly...

  • Dcera je srpnova a sla normálně, já červencová normálně, synovec začátkem cervence-odklad pro školní nezralost. Na odklad je potřeba doporučení pedagogicko-psychologickeho pracovníka. Není nikde pravidlo, že obzvláště květnové dítě by mělo mít odklad.

  • Učila jsem spoustu dětí narozených až v létě, dokonce i kluka narozeného 31. se, takže byl nejmladší. Myslím si, že dítě narozené v květnu fakt nemá o nic větší důvod na odklad, než kdyby se narodilo o měsíc nebo dva dříve.

  • Odklad se řeší u dětí narozených kolem září. V květnu by měl jít normálně.

  • Kluk je ke konci července a odklad nedostal, měl doporučení akorát z logopedie, ale v PPP, kam jsme zašli ho doporučili do školy..Je pravda, že za ten 1.školní rok jsem neviděla i něj takový posun (oo dozrání) protože asi fakt onehdy zralý byl (vždy se velmi zdatně sociálně orientoval a byl samostatný...) sice se vyplnily předpovědi logopedky, že bude trojkař...kdo ví, jak by to bylo, kdyby odklad měl, není hloupý, když chce už půjde do 9ky a je nejmenší ze třídy, ve 14ti je na prahu puberty, ale ještě u něj nepropukla (fyzické znaky). Dcerka, narozená úplbě stejně, v červenci jen jiný rok, odklad dostala, už od malička "nestíhala" vrstevníky, ta udělala za odkladový rok naopak velký pokrok, přesto jsem od p.uč. slýchla, že vypadá, že je zralá tak na další rok odkladu, př. nad ní vysela speciální škola, chodíme pravidelně do PPP a výsledky má lepší než brácha!! Uvidíme na 2.stupni, každopádně ač jí bylo 12, puberta stále v nedohlednu, takže i s odkladem je o proti nemalé o cca rok mladší skupině spolužaček pozadu. Další, květnová dcerka, odklad taky dostala, možná i díky p.uć. ze školly a jejímu hodnocení do PPP, chtěla si ji ve školce nechat, taky prakticky celá třída dětí šla do školy až následující rok. Určitě by 1.trídu zvládla i tak, ale přiznám se, takhle jsem s jejím nástupem neměla žádnou práci, i logopedi, kde jsme měli spousta práce, díky odkladu stihla celou do nástupu do školy. Teď se na zápis chodí ještě o pár měsíců později než dříve, i právě proto, aby se omezily odklady, tak uvidíte, ale vesměs k tomu opravdu nemusí nýt žádný důvod

  • Mám dvě děti v červenci a pokud nebude doporučeno jinak, půjdou do školy normálně, určitě ne odklad jen proto, že jsou v tom a tom,měsíci.

  • Zanthia129.7.2018 6:54

    Jsem učitelka na prvním stupni a rozhodně to není pravda. Odklad se nijak automaticky nedoporučuje, zvláště ne u květnových dětí.

  • medulinek30.7.2018 17:45

    Dcera je na konci srpna a o odklad jsme museli normalne zadat,bystra,chytra je dost,dle vyjadreni ppp je zrala,ale z duvodu logo vady a taky,ze vzrustem je opravdu malicka doporucil odklad. Ale urco neni automaticky

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 719 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist