Oddací list po svatbě

Otázku položila: Bývalá uživatelka #22048 31.3.2015 11:13

Nenašla jsem tuto otázku v poradně, takže se zkusím zeptat. Zajímá mě, za jak dlouho po svatbě jste dostaly oddací list? Řeším to hlavně kvůli dokladům, protože např. u řidičského průkazu chtějí hlásit jakoukoliv změnu do 5 dnů. Nechci nic zanedbat. A taky jak jste třeba řešily problémy, když se naskytly, třeba akutní ošetření u lékaře ještě na staré doklady apod. Pokud má někdo zkušenost přímo ze Zlína, bude to fajn. :-) Je to má první a doufám, že i poslední svatba, a mám v tom celkem guláš.

Moc děkuji :-). Jde na mě už asi předsvatební panika z toho vyřizování.

Kdyby ještě někdo řešil, kdy dostane oddací list na matrice ve Zlíně, tak jsme si pro něj byli ve středu po svatbě. Dříve to prý nezadají do systému a nemuseli bychom si vyřídit doklady. Takže tady to máme takto :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, my dostali oddací list přímo na místě hned po obřadu. Ale jsem ze středočeského kraje. K lékaři samozřejmě všude můžeš i se starými doklady :-)
    A pozor, pokud jedete hned po svatbě na svatební cestu do zahraničí, tak si nenechte stříhat rohy u občanek. My jeli na SK a ustřihly jsme si je sami, když jsme se vrátili.
    Krásnou svatbu a hodně štěstí.

  • Ahojky :) Nevím přesně, za jak dlouho jsme měli oddací list, ale změnu údajů na dokladech musíš nahlásit do 5 (nebo 8) dnů po převzetí oddacího listu :) Při nahlášení změny ve zdravotní pojišťovně Ti ZP vystaví náhradní průkaz pojištěnce, který je platný po dobu, než Ti přijde ten nový. Nový OP jsme si vyřizovali v půlce září a to jsme měli svatbu začátkem srpna! :) Nikdo nic nenamítal.. A řidičák? Ten nemám vyměněný dodnes :-D

  • Ahojky, oddací list nám přišel poštou asi třetí pracovní den od svatby. Na dopravní inspektorát kvůli řidičáku a techničáku jsem šla ještě před tím než dorazil OL, s potvrzením o sňatku a změně příjmení, které jsme dostali při svatbě, stačilo to. Ještě jsem byla na zdravotní pojišťovně, což asi nebylo úplně nutný, protože mi úřednice řekla, že již mají změnu příjmení v systému z úradu ev.obyv. Pak na občanku již s oddacím listem a po měsíci s novou občankou vše ostatní, banky, pojišťovny, spořitelny, zaměstnavatel, lékaři...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 664 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist