Oční kapky,roztok nabo bylinky?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #347544 25.1.2016 18:12

Ahojky,prosím o radu,hledám na netu co bych koupila příteli na oči,a nevím,a než zajdu do lékárny,ráda bych slyšela něčí názory :) Má citlivé oči a má problémy s pálením,štípáním. oční mu poradila opatrně opláchnout vodou s trochou dětského mýdla,ale chtěla bych mu koupit ještě nějaký kapky..ty occutein mu moc nepomáhají..Co nějaký bylinky,nebo něco,o čem ještě nevím,má někdo tipy? :)

  • 03.04.2016 22:49:56 - yamd změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Thea1425.1.2016 18:34

    Co bych doporučila? Hlavně změnit očního lékaře! Mýdlo na oplachování očí? To snad ne, když jsem to řekla tetě očařce, málem ji trefil šlak! 8-o Na vyplachování i oplachování je dobrá obyčejný roztok borové voda. Jenže ten má i desinfekční účinky a není to úplně vhodné pro dlouhodobé použití.
    Pálení očí ale může znamenat syndrom suchého oka (trpí tím hodně lidí, hlavně těch, co pracují na PC, velkou roli hraje i klimatizace => suchý vzduch v místnosti). Pokud běžně dostupné kapky nezaberou, lékař by se tím měl zabývat a správné kapky mu předepsat.
    Zvlhčovacích kapek je spousta, každému sedí jiné. Chce to vyzkoušet. Na denní únavu mám vyzkoušený Visin, není špatný, ale ten příjemný pocit nevydrží tak dlouho. Jinak velmi dobré zvlhčovací kapky (zvlhčení oka vydrží mnohem déle) se jmenují Hypromelóza-P. Jsou volně prodejné. S bylinnými prostředky zkušenosti nemám.

  • Zkusila bych nějaké kapky na zvlhčení oka a něco na vyplachování, mýdlem bych to asi nedělala ani dětským. Potom jen aby si tam zbytečně nesahal když ho pálí a štípou aby si tam něco nezanesl...

  • Pozor na kapky s konzervacni latkou BAC. Pri dlouhodobem pouzivano poskozuje bunky rohovky. Dopotucuji Systane nebo kapky z rady Hylo. Rovnez pozor na dobu pouzitelnosti kapek, nektere kapky vydtzi po otevreni pouze 2 mesice a nektere 6 mesicu. Typ kapek zalezi podle toho, poruchu ktere vrstvy manzel ma? Zda je slaba lipidova vrstva a slzy se vyparuji nebo zda ma malo vodnate vrstvy... Chce to vysetrit. Plus pozor na snizene mrkani, kdyz se clovek prilis soustredi, spatny vzduch v mistnosti, kour, klimatizace, ...

  • Teď jsem psala slečně, že mám dobré zkušenosti s produktama Avilut. Máme v rodině hodně náchylné oči, tak bych se zkusila v lékarně zeptat nebo se podívej na jejich stránky Avilut.cz. Jinak super jsou kapky do očí :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 558 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist