Oční kapky - Umělé slzy

Otázku položila: Bývalá uživatelka #34653 2.9.2012 9:25

Ahoj holky,
chtěla bych se zeptat, zda máte některá zkušenost s očními kapky - umělé slzy, které se používají na unavené oči. Často jsem na pc a potom se mi zdá, že mě pálí oči... Tak bych si tyto kapky chtěla koupit.
Mám na ně ale pár dotazů:

1) Jsou dostupné i bez lékařského předpisu a snesou je každé oči?
2) Jak se aplikují, např. ještě před prací na pc, nebo až při pocitu "suchého oka"?
3) Doporučily byste mi nějakou spolehlivou "značku" ?
Díky moc, mějte se :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • ahoj, umělé slzy jsou bez předpisu, kapají se několikrát denně i jako prevence. stojí kolem 60Kč.
    pokud máš oči unavené z PC doporučila bych spíš Visine na unavené oči nebo něco v gelové formě, která vytvoří n aoku povlak a lépe účinkuje než obyčejné kapky, které rychleji stečou.

  • taky pozor, jestli nosíš kontaktní čočky, kapky musí být vhodné pro použití s kontaktními čočkami...já čočky nosím a koušela jsem už hodně značek, ale všechny mi přijdou stejný, nepoznala jsem rozdíl...jinak jak už psala whitehorse - jsou bez předpisu, k dostání v každé lékárně a pohybují se od 60 do 250 Kč. rozdíl mezi drahýma a levnýma není žádný - odzkoušeno na vlastních očích :)

  • jj, pomůže ti to, ale kapky jsou na měsíc - pak už se nemají používat, jednou jsem měla na 3 měsíce, ale už si nepamatuji značku, zkus se zeptat v lékárně

  • používám je od narození u syna pro zvlhčení oka, vykapávám denně oko několikrát a problém v tom není žádný. Střídám kapky s gelem, který vydrží v oku dýl. Doporučila bych gel VIDISIC, je levný a funguje. Bohužel nejsou na předpis, tak si to budeš muset zafinancovat sama. Chodíme k očnímu a ten nic o tom, že by se nemohly používat dlouhodobě neříkal.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 538 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist