Očkovat, či neočkovat na rotaviry

Otázku položila: Bývalá uživatelka #22218 22.10.2012 9:17

Ahoj maminky, setkali jste se ve vašem okolí s rotaviry, nebo přímo vaše děti byli rotaviry nakažený? Pořád váham, jestli prcka mam na to nechat očkovat, už tak těch očkování je dost a nechci zbytečně zatěžovat jeho organismus. Myslim si, že když se bude hlídat co všechno strká do pusinky a dodržovat hygienu, tak asi nemá smysl ho na to očkovat, ale to je než můj názor, tak nevim.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahojky, my také rotaviry nedali, paní dr. nám je taky rozmluvila. Myslím si, že některá očkování jsou zbytečná.

  • Martasek8922.10.2012 9:46

    Já to nedala a ani jsem nad tím neuvažovala. Jestli se má dítě něčím nakazit, tak se nakazí.

  • duramura22.10.2012 10:17

    my sem nedali, ale mala v mesici rotavirovou infekci prodelala, bez priznaku, kdyby nas netestovali v ramci jinych problemu, tak o tom ani nevime. kde a jak se nakazila netusim, pohybovali sme se jen v ramci rodiny a nemocnice (no, mozna tam)

  • U syna jsme se na to ptali doktorky a ta nam rotaviry rozmluvila, takze jsme je nedali. Po porade jsme nedali ani pneumokoky. Ani ted neuvazujeme o rotavirech nebo pneumokocich.

  • My máme doma žijícího pejska a právě proto nám je naopak dr. doporučila..kdyby ale pejska nebylo, asi bych je nedala. To samé říkala o králících, myškách a dalších zvířatek v domácnosti - pokud nic nemáte, myslím, že jsou to zbytečně vyhozené peníze.

  • Teď řešíme úplně stejný problém, ale s manželem jsme se domluvili, že to asi nebudeme nechávat...podle mě je to zbytečné.

  • Za mne rotaviry ano. Je to většinou epidemie, skvěle se šířící v dětském kolektivu. Tam žádné hlídání aby neolizovalo hračky,.....nemá cenu. Měli jsme tu čest s nimi doma několikrát( nejčastěji když byby děcka ve školce) a raději prevenci než se dívat na děcka jak průběžně zvrací, mají průjem, horečka, nechtějí nic jíst ani pít........u dospělých to samé. Jednou jsme je s ex manželem chytly od holek zároven a 3 dny jsme jen leželi, absolutně nepoužitelní a já jsem díky nim málem předčasně porodila - vše dotaženo holkama ze školky

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 218 otázek, kterým se dostalo 271 566 odpovědí a 409 749 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist