Ockovani spalnicky

Otázku položila: Anonymní uživatelka #235874 20.9.2017 10:29

Ahoj. Prosim poradte. Dcera 2 roky je po ockovani spalnicek. Osmy den vyskocila horecka,trvala dva dny. Dvanacty den,vcera vyskocila vyrazka,zada a bricho. Teplotu nema. Celkove je unavenejsi a chvilemi mrzutejsi. Myslite,ze to je pouze reakce na ockovani? Za jak dlouho vasim detem odeznela vyrazka. Pokud je to pouze reakce,muze do detskeho kolektivu. Prosim o vase zkusenosti. Dekuji

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • malej ji měl 14 dní než úplně zmizla. je to reakce na očkování, do dětského kolektivu dle Dr nesměl, měl mít navíc klidový režim.
    ale poptej se u vaší Dr, bylo by dobré jí toto taky nahlásit.

  • Já jen upřesním - vakcina, která se podává není jen proti spalničkám,ale jedná se o trojkombinaci očka proti spalničkám, zarděnkám a příušnicím.
    Asi bych se poradila dr. - tuším, že při tomto očkování může nemoc proběhnout ve své slabší verzi.

  • Malej mel reakci na 1.davku v 15m, presne 8.den horecky (2-3) dny, 3. den vyrazka (zada,bricho), mel i zvetseny jedno varlatko. Dle mudr. reakce i na priusnice...ale o straneni se kolektivu nic nerikala. Ale malej byl cca tyden takovej unavenejsi, spavejsi atd., takze jsme to s prochazkami neprehaneli (spis se i dobrovolně nechal vozit v kocarku). Nez byl úplně cistej od vyrazky,tak to trvalo min. tyden. Ale nejvic byla videt jen cca 2 dny. Rekla bych,ze tak ten tyden se z toho fakt daval dohromady :-( Tak jsem zvedava na reakci na 2. davku :-(

  • eleyne120.9.2017 13:19

    Vyrazka je normalni. Do kolektivu muze, nemuze ostatni deti nijak nakazit. Samozrejme bych ho tam nedavala, pokud mu neni dobre, nebo pokud jsou ostatni deti nejake nemocnejsi :-)

  • Dcera mela horecky desaty den po prvni davce. Doktorka rikala, ze po odezneni horecek muze prijit vyrazka a ze s ni nesmi mezi deti a musi mit klidovy rezim. Nastesti odeznely horecky a vyrazka nedorazila.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 232 otázek, kterým se dostalo 271 617 odpovědí a 409 754 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist