Očkování proti žloutence A a klíšťovce

Otázku položila: Martasek89 9.2.2016 8:41

Jaký na to máte názor? Je dobré to dávat? Nemusím moc očkování, nedávám všechno, co najdu, ale třeba jen u baráku na zahradě jsem loni přibrala klíště, no koukala jsem jak blázen, tak přemýšlím, jestli je to dobrý pro děti, případně i pro mě? :) Co žloutenka A, případně meningokok?

O tom čtu víc, manžel myslím kdysi i klíšťovku měl, ale už je to delší doba, takže přeočkování už nemá. Tak nevím, jestli nad tím vůbec přemýšlet :) Miška má v červnu 5 let, tak by se třeba něco mohlo hodit, když chodí do školky, se školkou chodí často do lesa ...

Děkuji za názory :)

A jaký je tak ideální věk? Pro dceru asi akorát, když bude mít 5 let, že? Malý má 4 měsíce, tak u něj asi zatím delší dobu není nic třeba :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • terryk9.2.2016 8:51

    Já taky nejsem fanynka toho dávat všechno, ale na meningokoka se s malým chystáme určitě a klíšťovku taky. Obojí je pěknej sajrajt, když to člověk chytne. Klíšťovku mám já už dlouho a za ten klid to stojí.

  • Klistovku meli dva lidi v rodine,hrozny! Je to fakt zakerny. Takze se od te doby ockujeme.
    No a zloutenka,ta je diskutabilni,ja se ockovala nekdy cca 2008,jak byla ta epidemie zloutenky a ja delala se skupinou lidi od 16 do 30 let,tudiz nejrizikovejsi. U deti bych pred zloutenkou preferovala taky menigokoka.

  • Urtica9.2.2016 10:19

    Klíšťovku bych zvážila dle oblasti ve které žijete (existuje mapa, kde je vidět % nakažených klíšťat v dané oblasti).
    Co se týká žloutenky - dle literatury - "Děti mladší deseti let onemocní žloutenkou typu A zpravidla jen lehce nebo vůbec" takže na to bych se vykašlala.

  • Ahoj, tak my klíštovku chtěli, protože v ppodstatě od května do října jsme v lese nebo na zahradě a málá už i klíšt přinesla. Dr. říkala že do pti let to nemá cenu, že to nefunguje správně a musí se dřív přeočkovávat. Adélce bylo v prosinci pět, takže zrovna včera jsme byli na první dávce, zimní měwíce jwou vhoená doba, aby řo už v létě fungovalo. Sice taky nejsem zastánce očkování, ale i tak jsem dala i žloutenku, mám totiž holčičky prasátka a vše strkají do pusy, prý je to tím že neměli dudlik?, myslela jsem,že to s třetím rokem skončí, alš bohužel a nevím jak je to odnaučit, takže jsem radši žlouteku dala. U meningoka jsem četla ideální věk 10 roků, ale budu asi řešit s dr., máme takovou rozumnou :-)

  • Klíšťovku jsem dávala klukům cca ve 4 letech. Na doporučení Dr. až ve školkovém věku, kdy víc les,tráva, pak ve škole tábory - kde si to víc nepohlídám sama. Nejstarší měl boreliózu a i to bylo docela na dlouho. Klíšťovku mám i já. Meningitidu jsem dávala oběma až ve 12 a Tom jí dostane taky až ve 12 - nejrizikovější věk je puberta. Když jsem v ní byla já, v mém okolí na to během víkendu zařvali dva vrstevníci,tak z toho mám fedry. Martin to snášel ok a Adam měl dost velký otok v místě vpichu.Jinak dobrý.
    Žloutenka je na zvážení, kluci ji mají.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 196 otázek, kterým se dostalo 271 482 odpovědí a 409 676 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist