Očkování proti tuberkulóze a meningokoku

Otázku položila: Bývalá uživatelka #30007 31.10.2011 20:02

Ahoj, holky necháváte svoje miminka očkovat proti tuberkuloze a meningokovi?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Tuberkulozu se očkuje miminkům na půl roce po vyžádání. My jsme nechali prcka očkovat, protože v celým světě se TBC na vzestupu a do republiky táhne čím dál víc rumunů, ukrajinců a podobných národů,co to mají běžně. Doktoři vakcínu u sebe nemají, musíš do očkovacího centra nebo do nemocnice, kde funguje plicní oddělení.

    Meningokoka u nás očkuje doktorka nejdřív na roce, a chci mu to taky nechat dát. meningitida je svinstvo.

  • Tuberkulózu nám nenaočkují (nejsme prý rizikový), dnes se už očkují jen rizikové skupiny... o meningokokovi jsme ani neuvažovali, spíš jsme řešili pneumokoka (necháme) a rotaviry (ty nedáme).

  • Ahojky, mi tuberkulozu urcite a meningokoka jeste nevim,ale spise ne. U te tubery jsme ale meli boj aby nam to dali. V nemocnici mi to zamitli okamzite a nase pani doktorka mi pry da doporuceni na ockovaci centrum v nemocnici. Nevim proc s tim delaji sceny jestli je pacient rizikovy nebo ne.

  • My naštěstí TBC máme u obou dětí, ten druhý to stihl přesně den před tím, než se přestalo očkovat a jsem ráda, ale kdyby to nestihl, trvala bych na tom, TBC se považuje za vymýcené, ale díky migraci z východu je tady toho dost. Meningokoka mi dětská řekla, že je lepší očkovat až v pubertě, ale obě děti mají pneumokoka, toho jsem viděla v nemocnici, byla tam s malým a vypadalo to hodně špatně....nechala jsem dát i neštovice, když je pak děti chytnou, mají mírnější průběh a bez trvalých následků jako zjizvení po vyrážce při težším průběhu a nebo ochrana před pásovým oparem. Rotaviry jsme nedávali, nikdy jsme s tímto ani neonemocněli a i dokt mi říkala, že ty by tak nehrotila...

  • ahojky, sice se už proti TBC neočkuje, ale mi plánujeme miminko určitě naočkovat...jak už zde bylo zmíněno, TBC je pořád poměrně rozšířená nemoc a nevidím důvod, proč miminko proti ní nenaočkovat. Klidně bychom si i připlatili, když to bude potřeba...A myslím že i ten meningokok stojí za zvážení, ale proti tomu nejnebezpečnějšímu bohužel očkování ještě není, takže těžko říct...

  • sigiska1.11.2011 11:23

    Taky jsem chtěla nechat malou oočkovat. Bohužell v Mostě nám to prostě nechtějí nechat udělat. Jediný problém je, že to platí stát. Kdyby to šlo z našich kapes tak je to bez keců. Až přijedu z dovo, tak to chci zkusit v jiném městě. JInak na TBC rozhodně ano!

  • Já bych dala spíš přednost tomu meningokokovi. U tbc nejde o to, jestli to je z kapsy státní nebo rodičovské, ale zvažují se rizika. Původ rodičů, prostředí, cestování, práce rodičů a příbuzných... Pokud nic takového není, nechtějí jen tak očkovat z důvodu častých a velkých reakcí po očkování. Když pojedete autobusem s někým, kdo má tbc /a opravdu ji musí mít tzv. otevřenou/, je pořád menší riziko nákazy než od někoho, kdo má meningokoka. Nákaza meningokokem má taky hlavně daleko rychlejší průběh s možnými fatálními následky. Bohužel zemřelo už mnoho lidí a že měli meningokoka se zjistilo až potom. Tak moc je ta nákaza rychlá.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 440 odpovědí a 409 663 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist