Ockovani proti rakovine delozniho cipku

Otázku položila: Bývalá uživatelka #162450 27.9.2022 17:55

Zdravim holky, dcera byla na preventivce ve 13 letech a prisla rec na ockovani proti rakovine delozniho cipku.
Osobne jsem proti, kdyz jsem byla mlada, byla to novinka a nejak nemam potrebu to resit.
Zajima me ale, jaky na to mate nazor, zda ockovat 13 letou slecnu, nebo ne a v obou pripadech proc.
Dekuji

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Zdravím, já očkovaná nejsem a lituji toho. Když jsem byla ve vhodném věku, tak bylo toto očkování nové a docela dost se za něj doplácelo. V rodině se počítala každá koruna a rodiče to brali jako zbytečnost. Považuji se za zodpovědného člověka, s prvním sexem jsem počkala do 19 let a v životě měla pouze jednoho sexuálního partnera. Udělala sem všechno správně. On měl přede mnou pouze 3 jiné sexuální partnerky (což je na dnešní poměry myslím docela málo). V současnosti chodím na cytologii každé 3 měsíce z důvodu změn na čípku a jsem pozitivní na vysoce rizikové HPV viry, které způsobují rakovinu děložního čípku. A přiznám se, že jsem z toho nasraná. Zatím jsem bezdětná, ale jednou své děti (i případného syna) naočkovat nechám. Vakcína už se používá dost dlouho, aby se i v praxi ukázalo, že je bezpečná a účinná. Nikdy na 100% nevíte jakou má váš protějšek minulost, nebo se bohužel může odehrát nějaké znásilnění či třeba nevěra partnera apod.. Tahle vakcína má v mých očích opravdu smysl a rakovina děložního čípku by se díky ní mohla úplně vymýtit.

  • stupidiack27.9.2022 20:19

    Údajná 100% účinnost je v případě očkování dívky, která ještě nezahájila sexuální život.
    Ale ani tak nechrání 100%!
    Rakovinu může dostat, ať je očkovaná nebo ne.
    Prostě je to jen tahák na lidi.
    A pediatr má provize z propagace, nic víc,

  • když byla dcera malá, už v té době toto očkování bylo možné a dostupné - sestřička u Dr nás přesvědčovala se slovy a proč to nechcete, vždyť je to zdarma.
    mně proč ne přesvědčilo několik věcí - ochrana stejně nemusí být, záleží na mnoha dalších věcech a to nejen sexuálních partnerech. jako každé onemocnění mají i HPV viry spojitost s horší imunitou. Spousta žen má na nějaké prohlídce "problém" a za půl roku nic. Tělo se s tím popralo. Ani očkování nezabrání rozvoji, třeba "díky" jinému typu, než na který se očkuje, navíc se udává i to, že některé další mohou být i více agresivní. Důležitá je totiž i preventivní prohlídka a to i u očkovaných žen.
    Dalším argumentem proti je případ nevlastní dcery, kdy toto očkování (v 18 letech a v té době placené) mělo za následek masivní rozvoj lupénky. Do doby očkování sotva někde něco patrného, po očkování veliká ložiska nereagujííc na léčbu.
    A to jakoi argument pomíjím i případy které vedly k velkým zdravotním problémům dívek po očkování. Bohužel jsou tyto věci bagatelizovány. Vývoj vakcín stojí nemalé peníze a jejich testování v dnešních dobách je opět problematické. Kdo by dal k dispozici studii, která ukazuje problémy u něčeho, do jehož vývoje se nalilo x milionu dolarů a je to k ničemu? V dnešní době je farmaceutický průmysl stejně výnosný byznys jako zbraně.
    Ddodám ještě, že dcera sama s neočkováním tenkrát souhlasila a ani dnes ho nepovažuje za nutné. Syna bych nenechala očkovat určitě taky.

  • Touto vakcinou nikdy.Není dlouho testovaná a vykazuje dost vedlejších účinků,u dívek i do budoucna problemy s otěhotněnim.Ono chce prestat řešit a bat se,protoze ve svem okolí mam kamaradky,ktere byly strašně zodpovědne,opatrne,maji zasebou jednoho či dva sexualni partnery a?maji nález na čípku...a ty,které z toho nejsou vyjukané a maji burnou minulost jsou naprosto ok 👌

  • Je smutné že takto lidi na to koukaji. Taky je mi líto ze kdyz jsem byla mala to nebylo ted ten vir mam i moje tchyne a muzu rict kdyz mi to dr zavolal bylo mi dost zle a musi me sledovat a hlidat. Mam dceru a syna a oba dam na 10000% ockovat za 1. Je to zdarma a za druhé mam sve deti rada a chci je chranit co nejvice to jde.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 665 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist