Očkování proti rakovině děložního čípku

Otázku položila: JanaRad 22.3.2012 11:18

Co si o tomto očkování myslíte? Mám aktuálně dcerku, teré bude 14 v létě a očkování pro ni nechci, přijde mi to příliš rizikové a škodlivé, ale přesto...mám strach, že když očkovat nedám, bude mít problém a....nevím... Druhá dcerka měla 10 let, takže u ní mám ještě dost času na rozhodování

http://www.vitalia.cz/clanky/jsou-vakciny-proti-rakovine-delozniho-cipku-nebezpecne

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Damish22.3.2012 21:43

    Já jsem půl roku po operaci děložního čípku a protože mám 10ti letou dceru,tak jsem se předběžně ptala doktora na tohle očkování.Neptala jsem se co si o tomto očkování myslí,ale zeptala jsem se ho přímo jestli by nechal naočkovat svoji dceru a můj onkogynekolog řekl,že v žádném případě.A nemyslím si,že by to řekl jenom proto,aby měl pořád dost práce,protože totéž řekl gynekolog moji sousedce,když se ptala kvůli své dceři.

  • blackmary22.3.2012 11:37

    ahojky no já mít dceru tak ji rozhodně nechám očkovat protože je to opravdu dobrá prevence ,ale je to jen můj osobní názor.Protože mluvím z vlastní zkušeností kdy mi byl při vyšetření zjišten cytologický nález právě na čípku a to chodím DR 3x do roka. Takže mně neminuly odběry na onkologii ,odebrání vzorku na histologii následně bylo očkování vakcínou Silgard a ted po 2 letech po očkování kdy jsem stále hlídáná a chodím stále 3x-4x za rok na kontrolu aby se se zabránilo náhodné recidivě ale nález je v normě

  • petulinkaa1325.3.2012 16:40

    očkovani tohoto typu či typu proti chřipce - JE TOTÁLNI KRAVINA A opet jen vydelek a vydelek! jsou pripady kdy se i pres ockovani rakovina ukazala,takze jak ja tvrdim - pokud neco ma prijit,cokoliv - přijde to a nic tomu nezabrání!

  • Ahojky, no ono je těžké, já se docela dlouho rozhodovala, zda se naočkovat nechám, či ne. Nakonec jsem se rozhodla pro Cervarix. Ten článek na který odkazuješ, mi přijde děsně jednostranný - zajímavý je, že se k tomu vyjadřuje fyzioložka a odkazuje pouze na výzkumy z USA . Jakékoli očkování může u některých jedinců vyvolat nežádoucí účinky, jde o to zvážit rizika, záleží na zdrav, stavu a dispozicích jednotlivce atd. Můj osobní názor je, že bych dceru očkovat nechala. Já sama sem teda žádné nežádoucí účinky neměla, jinak samozřejmě je omyl myslet si, že ted jsem očkovaná, tak nemusím chodit na pravidelné kontroly, je to ochrana před nejčastějšími a nejvážnějšími druhy HPV ale ne před všemi. Přeju hodně sil při rozhodování :-).

  • Verousek8922.3.2012 11:54

    Já už bych se teď očkovat nedala (nechala bych se jedině, kdyby mi to vyloženě můj doktor doporučil), ale kdybych měla dceru v tvém věku, očkovat bych ji nechala. Teď, tuším od dubna (nevím jistě) je očkování pro 13 a 14leté dívky zdarma, jinak to stojí nějakých 10.000kč.

  • já očkovat nenechám. krom toho očkované ženy jsou náchylnější k nakazení touto rakovinou - pak vůbec nevidím důvod proč očkovat. krom toho malý příklad - moje očkovaná kamarádka má větší a agresivnější nález než moje neočkovaná sestra.... asi tak. já bych rozhodně neočkovala!!!!

  • já mám dceru 12 let a očkovat ji nenechám. nevěřím v natolik pozitivní účinek očkování obvzlášt tohoto. spíš je to zase dobrý tah farmaceutických firem. navíc to očkování chrání jen proti některým kmenům, proti jiným ne. nikdy tudíž nemáš jistotu, že rakovinu nedostane, protože může jak na potvoru chytit kmen, který nebyl obsahem vakcíny. myslím, že lepší je prevence než vyhodit 10tisíc za něco, co zrovna moc ověřené není a nikdo neví, jaké to bude mít důsledky do budoucnosti - vakcína je na trhu jen pár let a to co bylo kolem jejího působení na některé dívky mně opravdu dostatečně odradilo. tou prevencí myslím rozumné chování v sexuálních vztazích a používání kondomu i když se bere HA, a pravidelné preventivní prohlídky u Dr, kdy se taková věc může eventuelně odhalit včas.

  • Já sama očkována nejsem (u nás to teda bylo kvůli peněz), ale i kdyabych se teď rozhodovala, tak bych so toho nešla.

  • Říkám rozhodně očkovat. Nechala jsi své děti očkovat proti záškrtu, tuberkulóze, žloutence atd.? Jestli ano, tak proč ti najednou vadí tohle očkování? Nežádoucí účinky zde popsané, se mohou prakticky objevit po každém jiném očkování? Proč jsi u ostatních očkování neargumentovala tím, že tyto nemoci už prakticky nejsou a tudíž je zbytečné proti nim očkovat? Žádné z očkování se neobejde bez testů, i s těmi ostatními se kdysi muselo začít.

    Rakovina děložního čípku je druhou nejčastější rakovinou mezi českými ženami, vakcína chrání proti typům HPV, které způsobí 90% těchto rakovin. Tak proč nesnížit dceři riziko rakoviny?! Žádná sexuání osvěta a bohužel ani kondom nezabrání přenosu HPV na dceru třeba už s prvním sexuálním partnerem.

  • Sama osobně jsem si vybrala, že se očkovat nenechám. Můj názor je, že rakovina, jakákoliv, se očkováním nějak extra neomezí.

  • Pozrite sa na toto video:

    Pochybujem je niektory z nasich lekarov vie tolko o ockovani ako tato pani. Mam dvojicky 5mes stare a prave prezivame ten strasny ockovaci maraton. Ak by som ho videla skor nedala by som deti ockovat naviac este aj synflorixom. Moj syn mal po ockovani vysoke teploty, davala som mu aspon na noc nurofen, aj ked lieky nemam velmi rada. Bolo mi ho luto, ale myslela som si, ze je to tak spravne. Ak si pozriete cele video, bude vam z toho vsetkeho zle. Ja uvazujem, ze poslednu davku synflorixu odmietnem - pocit, ze davam do mojich slniecok jedy ako je ortut, rozne konzervanty, antibiotiky, a ze im to moze sposobit alergie, ekzemy, autizmus,..

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 502 odpovědí a 409 702 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist