Očkování proti klíšťové encefalitidě - ano x ne?

Otázku položila: Verousek89 19.10.2011 21:24

Co si myslíte o očkování proti klíšťvé encefalitidě? Ptala jsem se své doktorky a řekla mi, že to je dobrá věc. Mám takové tušení, že se dávají 3 dávky a stojí to 1200Kč, přičemž VZP a ZP MVČR přišpívají až 500Kč. Děkuji za reakce.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já jsem očkovaná už asi 15 let a jsem za to ráda a příští rok nechám naočkovat starší dceru.

  • Záleží, koho chceš nechat očkovat-setkala jsem se třeba s názorem, že rodiče nechávají očkovat své děti, ale sebe ne a že by měli učinit spíše naopak-naočkovat sebe, př.své rodiče (jako babičku, dědečka-samozřejmě pokud chodí do ryzikových míst), než děti. vlastně toto mi řekla i má dětská doktorka, že jestli se mám obávat nákazy, tak spíš u sebe, než u dětí...

  • Já třeba očkovaná nejsem, nemám moc ráda očkování, vlastně mám naočkováno jen to, co je povinné (je mi 19 let). Ale pokud chodíš do nějakých míst, kde bys mohla klíště klidně chytnout (ale my třeba máme obrovskou zahradu a musím zaťukat, že už jsem dva roky neměla klíště, ale brácha jezdí s taťkou často do lesa, tak se naočkovat nechal, protože odtamtud si dovezl klíště každou chvíli), tak si myslím, že to očkování by nebylo marné... Takže asi tak. :))

  • Ja bych se ockovat na kliste nenechala. Moje mamka se nechala ockovat, protoze je alergik jak na kliste(je pak cela zarudla a ma z toho zanety, horecky) tak treba na vosi pichnuti,atd a po ockovani si uzila sve. A taktez nenecham ockovat ani sve dite. Mi jsme to ockovani nemeli, cele detstvi jsme litali po lese, protoze jsme u lesa bydleli a nikdy se nam nic nestalo. Na internetu na to najdes hodne diskuzi, kde jsou lidi pro a proti a vsechny klady a zapory tam mas napsane. Dle me jsou jine dulezitejsi ockovani nez tohle,ale tot jen muj nazor.

  • očkovaná jsem, trávím dost času v přírodě a tohle bylo to nejmenší, co jsem pro svůj klid mohla udělat. Syn až bude větší a začne sám běhat, půjde na očkování taky.

  • Ahoj, toto je fakt dobrá věc, nikdy nevíš jaká mrškase k tobě přisaje. V rodině ho máme všichni a až se malá narodí, jen co to bude možné tak ji nechám taky, protože v přírodě trávíme dost času...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 190 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 668 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist