Očkování prevenarem 13

Otázku položila: Bývalá uživatelka #25533 2.5.2012 13:44

Ahojte holky, chtěla jsem se zeptat, nevíte jak je to s příspěvkem na očkování prevenarem 13? Takhle, my jsme nechtěli synka zatěžovat zbytečně zároveň s hexavakcínou, tak jsme si říkali, že bychom ho nechali naočkovat po hexavakcíně. Někde jsem četla, že se to dá očkovat už 14 dní po naočkování hexou (normálně přeci zároven) a doktorka mi ted tvrdí, že to nemůžeme ted naočkovat, že až nejdříve za 4 týdny po poslední hexa a přitom nás předtím ukecávala, abychom ho očkovali zároveň. Já jsem si říkala, že bychom do půl roku měli přispěno aspon na tu jednu vakcínu. Mě se zdá jakoby dělala schválnosti (aby nám to nevyšlo časově), že když jsme předtím nechtěli. Ale možná to má určitou časovou návaznost, když je to pak po tom půl roce...nemáte některá zkušenost? Díky moc.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Nyali2.5.2012 15:59

    Ahojky... Pracuju u dětské doktorky. Všechny první tři dávky pneumokoka, ať už je to Synflorix nebo Prevenar 13 se musí naočkovat nejpozději do 7 měsíce, aby to pojišťovna proplatila. Vyjímka může nastat při nemoci dítěte nebo jiné indikaci. To se pak vykazuje poj. jinýma kódama.
    Očkujeme většinou s odstupem 14 dnů. První dávky určitě, ty další pokud dítě nemělo žádnou reakci, tak na přání maminek i dohromady. Ale lepší je to zvlášť. Z důvodu, že některé dítě zareaguje a jiné zase ne. A aby se lépe zjitilo, po jaké vakcíně vlastně ta reakce byla, tak proto je lépe očkovat zvlášť. Ale každý doktor to má nastavený jinak ... :)
    Měsíční rozestup bývá, když se očkuje najednou Infanrix-Hexa a pneumokok. Přeji zdravé miminko :)

  • To fakt nevím, myslím, že by se 1. dávka měla stihnout do půl roku věku dítěte, aby očkování bylo plně hrazené-všechny dávky (v případě Synforixu), ale fakt nevím přesně, i když ve své době jsem to zjišťovala.. Dceru jsem nechala očkovat Synflorixem po 2. dávce Hexavakcíny a chodily jsme na očkování právě s 14tidenními odstupy a dávali očkovat Hexavakcínu a Synfloryx zvlášť. Za sebou určitě ještě nemáte poslední hexavakcínu (4. dávku jsme měli v roce). Na druhou stranu, jestli už máte 3 dávky za sebou, tak jste v té velké pauze mezi 3. a 4. dávkou a vlastně není kam spěchat, akorát kvůli tomu částečnému či plnému hrazení pojišťovnou, určitě bych to zjistila, někde jsem četla, že by mělo stačit stihnout naočkovat 1. dávku snad do 7mi měsíců.

  • duramura2.5.2012 14:45

    nevim jak je to s prispevky, ale my zrovna budem nechavat ockovat prevenarem 13, a to 14dni po 1. davce hexa. nase dr. ockuje soucasne s hexavakcinou, nam ale navrhla tenhle cas. odstup po 14dnech.

  • Očkování má časovou návaznost, my nechali píchat při jednom a nikdy nic, ani zvýšená teplota. Nevím, u jaké jste pojišťovny, my OZP, dokt jsem za Prevenar platila jednu dávku asi 1700 a na pojišťovnu posílám účtenky a příspěvek chodí zpět na účet, malý má nárok na 1000 kč ročně, myslím nebo 1500kč, teď bych kecala...

  • Ahoj, my taky očkujeme prevenar a hexu najednou. Teď jsme byli na druhé hexavakcíně a zároveň první dávce prevenaru 13. V noci máme vždy zvýšenou teplotu a ráno už je to dobré. Nám pojišťovna prevenar neplatí, prý se proplácí prevenar 10 a na prevenar 13 musíme platit 400 Kč na dávku.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 739 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist