Očkování minimální nachlazení, může ten den do školky?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #402817 3.2.2020 15:54

Dobrý den maminky. Dcerka má ve středu 5tiletou prohlídku +očkování. Minulý týden byla nachlazená teď už je to opravdu že zakasle 2x ráno a párkrát se vysmrká.. Myslíte že mi ju doktorka naočkuje? A druhý dotaz může jít ten den do školky když to bude bez reakce?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • U nas je ockovani na domluve s lekarkou, kdyz se mi dite nezdalo tak jsme neockovali. Jinak kdyz je takova chripkova epidemie tak bych s ockovanim poseckala nez prejde, nez dite oslabit ockovanim a riskovat nemoc.

  • Záleží jen na tobě, zda dítě v rekonvalescenci necháš naockovat. Spousta dr to udělá, ani okem nemrkne.
    V den očkování by dítě mělo mít klíčový režim, takže do školky bych ho nedávala .

  • terryk4.2.2020 6:40

    U nás ve školce nás učitelky prosily, ať v den očkování necháváme děti doma. Že už se setkaly s tím, že musely řešit dost nepříjemnou situaci. Ta reakce může přijít za hodinku nebo až tři dny, přičemž největší pravděpodobnost je do 24 hodin, pokud tedy jde o přeockování části hexy. Jinak nevím, jaké máte možnosti hlídání atd, ale dítě po nachlazení, v chřipkove sezóně a po očkování bych si raději nechala do konce týdne doma nebo očkování odložila.

  • Záleží, co je to za očkování. Jestli jdete na druhou dávku MMR, tak reakce jsou až 7.-10. den, takže já bych do školky klidně poslala s tím, že nebude běhat nebo jinak cvičit.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 509 odpovědí a 409 714 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist