Očkování - jaké a kdy?

Otázku položila: buccaneerka2 1.7.2018 19:40

Holky, které máte miminka do jednoho roku, můžete mi prosím napsat, kdy a co jste dávali očkovat? Doktorka mě sice zásobila desítkami letáčků, ale zajímají mě spíš zkušenosti. Byla bych ráda za věcné a strukturované odpovědi ve tvaru:

věk - vakcína - reakce dítěte na vakcínu (- případně důvod, proč jste se pro toto očkování rozhodli)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • petulinkaa135.7.2018 0:39

    Dcera 5,5 roku, neockovana! duvod? neduvera vakcinam, zbytečná zátěž, nebourani imunity a bohužel hodně případů kolem sebe s NU po očkování!
    Druha dcera 5 měsíců, bude na tom stejně.


    Pokud chceš očkovat, prostuduj opravdu nemoce a dej si k sobě pro a proti, pak se rozhodni ;-) když budeš ockovat, tak opravdu když je dite 100% zdravé, vakciny zvlášť! a nezačínat zbytecne brzy jako napr. hexu v 9ti tydnech...

  • Bublinka201.7.2018 19:55

    Hexa 1 dávka 10 měsíců, reakce žádná. Duvod očkování az v 10m bylo to,ze bariéra.ktera filtruje krev do mozku se utvari az kolem 10m. Nechtěla jsem očkování "zaktivovat"nejaky.nežádoucí účinek. Schéma mame 2+1, chystáme se na pneumokoky na 14m ted je mu 13m. Mohka jsem je dat buď s hexou což jsem odmítla kvuli tomu abych věděla na.co ta reakce byla ale.od te.doby se placame v nemocech,kdyz ne syn tak dcera takze mame odloženo na pristi měsíc.

  • My očkovali dle klasického schématu, připlatili sme si pneumokoky, které sme nechali očkovat dycky s odstupem dvou týdnů, aby nedostal zároveň hexu i pneumokoky. Jen po prvním očkování prcek víc spal, ale nikdy žádná horečka nebo reakce v místě vpichu, nic :)

  • Veronika321.7.2018 20:13

    U dcery jsme očkovali podle klasického schématu 3+1 Hexa, k tomu byl Prevenar-oboje bez reakce+v 6m očkování Tbc, tam reakce byla a v 13m očkování MMR-bez reakce, přeočkování taktéž bez reakce.
    U syna nyní jedeme podle klasického schématu 2+1 Hexa, k tomu Prevenar, zatím bez reakce,v 8m půjde na očkování na Tbc a pak půjde na očkování MMR
    Jinak Tbc jsem se rozhodla, protože dost cestujeme a upřímně, nevíme v dnešní době s kým přijdeme do styku...

  • Ja mam teda starsi dite, ale do jednoho roku ma naockovanou Hexu a pneumokoky.
    Hexu prvni davku v 9 tydnech dle klasickeho schematu 3+1
    Lneumokoky prvni davku s druhou hexou.
    Hexu ma proto, ze je povinna a pneumokoky jsou dobrovolny a ma je proto, ze vim, co dokazou 8-o

  • terryk1.7.2018 20:30

    Starší - hexa v 2,5 měsících cca, za 14 dní pneumokok (synflorix), reakce až na třetí dávku hexy v podobě zvýšené teploty ten večer plus otekla nozka.
    Mladší - hexa ve 4,5 měsících, synflorix někdy v sedmi. Reakce jen na poslední dávku synflorixu, večer teplota 37neco a větší spavost.
    Synflorix jsem se rozhodla dát proto, že jsem sama trpěla jako dítě na záněty středního ucha a děti jsem toho chtěla aspoň trošku ušetřit.

  • Dávala jsem jen povinne, takže zadne pneumokoky a rotaviry. Sracku s dehydrataci mel 2x i bez rotaviru a pneumokoku je asi přes 100 kmenů (tak nejak) ockuje se jich jen 13...
    Takže schéma hexy 3+1...reakce na třetí davku, hypotonicka epizoda, přestal se motoricky rozvíjet, další dávka i mmr odloženo, az začne chodit.

  • marketaj1.7.2018 20:52

    Oba kluci měli hexu 2+1, coz už teď je ok i podle očkovací kalendáře. Starší měl prvni dávku okolo 4.mesice, starší až skoro na půl roce. Čím starší, tím líp očko snáší a základem je, aby mimčo bylo zdravé. Starší bez reakce, mladší horečku 39 po druhé dávce.
    MMR se nové ockuje od 13.mes, ale opět není kam spěchat. Starší na 18.mes a mladší ji v 25.mes stále nemá, kvůli nemocem v zimě, kdy jsme vždy prskali celá rodina. Starší bez reakce. Jinak dobrovolné jsme nedávali.

  • Dávala jsem Infanrix Hib ve sch. 2 plus 1 - 1. dávka v 6 měsících.
    Žloutenku B jsem nechtěla kvůli spojitosti této vakciny s autoimunitou a zároveň s tím s autoimunitní záteží v rodině a i vzhledem k tomu, že očkování nemluvňat proti této nemoci považuji za bezpředmětné.
    MMR jsme nedali - mám bohužel ve svém bezprostředním okolí holčičku s trvalými následky po tomto očkování.
    Zvažuji doočkovat obrnu - celosvětově je to nemoc, která se blíží úplnému vymýcení a počítá se, že do pár let se proti ní přestane očkovat, takže se rozhoduji...

  • whitehorse11.7.2018 20:59

    Dcera uz je velká, takže měla povinná očkování více rozložená, TBC ještě vporodnici, začátek dalšího očkování ve 4,5m.
    U syna sem se "nechala ukecat" na začátek očkování v 5,5 měsících, i když sem původně nechtěla dříve než v 6m. Očkovat sem nechala pediacelem ve schématu 2+1. Reakce teploty, mrzutost více než týden. Pravděpodobně i zahájení očkování bylo příčinou, že se objevil atopický ekzém. MMR odložena až do 33m, nejen kvůli ekzému (zmizel v cca 28m), přihlášce do školky, ale i proto, že v pozdějším věku by měla být lépe snášena. Bohužel reakce teploty, znovuobjevení ekzému, a spalnickova vyrážka po celém těle, která mizela více než 2 týdny. Zastupující Dr řekla, že možná by nebylo vhodné ani druhou dávku očkovat.
    Druhou dávku MMR sem ještě neměla odvahu dávat, odloženo prozatím do doby před nástupem do ZŠ. A uvažuji nechat vzít protilátky dřív než nechám naočkovat. Nepovinné nemá.

  • sisterrys1.7.2018 21:30

    Malý má dva roky. Dávala jsem jen povinné. Tedy hexacimu, schéma 2+1 (teď už je toto narizene vyhláškou, 3+1 se neockuje). První dávku jsem posunula na 3 měsíce. Chtěla jsem i později, ale s dr jsem to už neuhadala. Očkovat proti virům, kterých je x kmenů a očkuje se proti pár mi přijde zbytečná zátěž pro dítě. Podle dr mé kamarádky jsou rotaviry u prvního dítěte zbytečné, že je malá pravděpodobnost nakažení, takže možná u vás s klukama bych je zvazila.

  • dancewomen1.7.2018 21:31

    Já jen tak jednoduše u obou dětí hexu,pneumokoky i rotaviry,reakce maximálně zvýšená teplota,u malého ještě MMR-reakce změna v chování,ale přešlo to.

  • Hexa v den dcery 3mes plus do druhého stehna synflorix...uz nikdy bych to neudělala ale nic jsem popravdě o tom nevěděla. Červený tvrdý flek v místě v pichu, horečky a zvracení. Pak je to rozdělilo po 14ti dnech a bez problemu. Jinak klasicky dle očko kalendare

  • zakewka1.7.2018 22:29

    Hexu ve 3 mesicich, driv ji ani Dr ockovat nechtel, (reakce byla jen spanek:-D ) dostane jeste tbc po druhe hexe ( dnes je uz jen pro rizikove skupiny a ja v ni jsem)
    Mozna meningokoka, ale to ma jeste cas. Mmr pred nastupem do skolky. Nabizel mi rotaviry ty nedam.

  • My dávali první rotarix krátce po šestinedělí a vyplatilo se nám to. Důvod: několik kamarádek skončilo s dětmi na kapackach v nemocnici, navíc jsme byli díky manželově práci rizikovější. Sice je těch druhů mnohem víc, ale říkala jsem si, že je lepší aspoň něco, aspoň ty nejrozšířenější. Obě děti bez reakce.
    Hexu a pneumokoky jsme nechali očkovat až cca po 4 měsíci, každé zvlast, důvody podobně jako výše. Jako dítě mi kvůli pneumokokum pichali uši třeba 6x ročně, tak jsem doufala, že i v tom to pomůže. Reakci byla max.jen zvýšená teplota.
    Nechávala jsem očkovat vždy když byly úplně zdravé děti i my doma a když byly ekzémy v klidové fázi.

  • Hexacima v 11.tydnu bez reakce. O týden později Prevenar13 bez reakce. Teď má malý 3,5 měsíce a jsem ráda, že to má zasebou, jednak u očkování ani nepípnul, protože to ještě nechápe, že tam dělají bebí a teď jsme byli u sestřenice, a u obou dětí se potvrdil pneumokok po třech dnech co jsme tam byli. Takže mám klid v duši, že je očkovaný. Chytit to mohl, ale průběh nemoci může být jen lehký. :-) já jsem pro očkování brzy, nevidím důvod proč ho odkládat, každý má samozřejmě ale svůj názor.

  • Lexie05102.7.2018 11:23

    Hexa vakcína v 9týdnech, máme scháma 3+1, všechny byli bez reakce. Pak máme Prevenar první očkování v 5měsích, reakce byla horečky na 2.dávku, jinak bez reakce. Teď už máme i MMR a bez reakce. Rotaviry zvážíš až u sourozence. Jediný můj požadavek byl, aby to bylo rozloženo, ano více návštěv, ale věděla jsem, že když bude reakce bude to jen na to jedno co bylo očkovaný, taky jsem měla strach z NÚ. Vše jsme zvládly levou zadní. K reakci po druhýmu očkování prevenaru - zárověň s horečkou se rozjela i viroza - rýma, kašel. Nedopátraly jsme se zda bylo první očkování a oslabou imunitou se rozjely horečky a viroza, nebo už byla virozou načatá a očkování ji oslabilo. Ale vše je bez následků. Ani nikdy nebyla ospala nebo nevrlá.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 147 otázek, kterým se dostalo 271 327 odpovědí a 409 599 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist