Očkování do Peru

Otázku položila: Bývalá uživatelka #195643 8.1.2020 11:09

Dobrý den, příští rok máme s manželem v plánu dovolenou v Jižní Americe. Chtěla bych se zeptat, jestli zde náhodou není někdo, kdo tam byl a uměl by nám poradit, jestli se máme chránit očkováním proti nemocem. Tady: https://www.latinska-amerika.cz/rady/bezpecnost-zdravi-v-peru jsem si našla, že je dobré se naočkovat proti žloutenkám A+B a taky žluté zimnici. Opravdu je toho potřeba tolik? Budeme cestovat hlavně přírodou - v plánu máme i návštěvu Amazonie. Ve městěch téměř čas trávit nebudeme.

Zároveň bych se chtěla zeptat jak je to tam s jídlem. Manžel trpí intolerancí na laktozu i lepek, nají se tam? Díky za odpovědi, Procházková.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Žloutenka, břišní tyfus, tetanus.
    Doručuji vyzkoušet cuy - morče, alpaca - lama, pripadne caj z koky. V hotelech v jaký snídane spíš evropské, ale hodně sladke (pečivo, koláčky, dulce de Leche (karamel). Maso je všude, ovoce a zelenina na trzich v každém městě, prodavači daji ochutnat :).
    Auto parkovat přes noc jen v garáži.
    V případě problémů (uplatna policie, otravni domorodci) doporučuji mluvit jen a pouze česky - nic anglicky ani španělsky, umí to dost pomoct nejsem v případě problémů.

  • Naočkovat bych se nechala klidně raději víc než míň.
    A pokud manžel jí ovoce a zeleninu, tak hlady určitě neumře. Akorát bych moc nepočítala s tím, že si někde v restauraci nebo obchodě koupíte bezlepkové a bezlaktózové jídlo.

  • Asimka8.1.2020 16:15

    Tak ty žloutenky určitě ano a vzhledem k tomu že právě nebudete v civilizovaných městech, tak bych dala i to ostatní, koukněte na tuto stránku: https://www.ockovacicentrum.cz/cz/peru .. v jižní Americe jsem sice nebyla, ale byli jsme 2x v jihovýchodní Asii, v turistických oblastech a žloutenku i tyfus jsme si raději taky dali.. přeci jen jsou na tom s hygienou a čistotou trochu hůře než my

  • patiperra9.1.2020 22:41

    Nají se tam určitě. Peruánci mají dost rozmanitou stravu - raky , ryby ,jehněčí, lamy, morčata až po zeleninu a ovoce.....očkováni radši jo když pojedete nadivoko. Žlutou zimnici, žloutenku, tyfus + léky na průjem. Závidím zase bych jela:-D i když Peru patří u mě k těm méně oblíbeným zemím z jižní ameriky. Ale je krásný , bezpochyby! Ať se vám tam líbí!

  • Mimochodem, Peru není Amazonie :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 506 odpovědí a 409 708 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist