Očkování do 1 roku

Otázku položila: Anonymní uživatelka #47645 4.11.2011 13:10

Jaká všechna nepovinná očkování jste nechaly dát dítěti během prvního roku ?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • lulatko4.11.2011 13:19

    Žádné. Pravda, teď už není povinné ani TBC, takže kdybych rodila teď, dávala bych TBC.

  • synflorix, také jsem váhala, starší děti toto očkování nemají a také mám z očkování respekt.
    ALE. ne že bych se dr. nechala postrašit, i když on právě zažil ty případy a prý onemocnění má nejhorší dopady do roka dítěte, že by naopak později už neočkoval..
    Rozhodovalo i to, že už mám doma právě starší děti-jedno chodí do školy, jedno do školky a je tu přeci jen větší pravděpodobnost, že něco domů donesou..
    Nechala jsem si čas na rozmyšlenou skoro do těch 5ti měsíců (je tam nějaká věková hranice, do kdy se musí stihnout očkovat kvůli proplacení pojišt´ovnou) a dr. nebyl proti, abych nechala očkovat hexavakcínu a synfloryx zvlášt´, takže i to mě nakonec přesvědčilo, že jsem do toho šla + samozřejmě to, že na synfloryx jsme šli v době, kdy za sebou dcera měla jednak očkování (tehdy ještě povinné) TBC (s kterým neměla problémy), ale i 2 dávky hexavakcíny, kdy se na toto očkování neobjevila žádná reakce (kdyby ano, tak bych si to hodně rozmýšlela), takže vím, že na synfloryx se také neobjevila žádná reakce. Kdyby mi dr. nevyšel vstřít oddělit očkování hexavakcíny a synfloryxu a hlavně kdyby to chtěl očkovat společně v době, kdy dítě za sebou nemá ještě žádné očkování (takže já nemohu vůbec tušit, jak na něco takového dítě bude reagovat, či nevěděl,na kterou z vakcín dítě reagovalo-nešla bych do toho.

  • Prevenar 13, na 6-ti měsících TBC a v roce chci meningokoka.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 663 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist