Očkování dětí proti Hepatitidě A

Otázku položila: Bývalá uživatelka #27297 26.4.2011 14:04

Ahojky womenky,

chtěla jsem se zeptat, zda jste své dětičky nechali očkovat proti Hepatitidě A??? Naše Dr. mi doporučila očkování pro obě dcery (4r a 2r) a vážně o tom uvažuju. Jen přemýšlím nad tím, že toho očkování je opravdu dost. Už máme za sebou veškeré povinné očkování + Prevenar 13 a na podzim půjdeme na klíšťovou encefalitidu.

Dneska jsem se radila ještě s jednou paní Dr. a ta mi řekla, že by své děti určitě nechala naočkovat, protože žloutenka typu A se v poslední době začíná hodně rozmáhat.

Děkuji za názory a mějte krásný den

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • my naše dítě (3 roky ) proti žloutence neočkovali. ani sem se o tom s dr. nebavila. neočkovali sme ani prevenarem. Jen proti klíšťové encefalitidě

  • Povinné máš očkování proti B, proti A se očkuje pouze na vlastní žádost a je to zbytečné. I kdyby se později setkali s močí nebo krví (např. laboratoře) očkování hepatitida B jim bohatě postačí ;) i ty paní co pracují s testováním moče a krví mají pouze B. Takže to je podle mě opravdu zbytečné. Encefalitidu jim nechej očkovat, aspon budeš o něco klidnější když přijdou domu s klíštětem :)

  • Já malého nechám prosti žloutence typu A očkovat v každém případě před nástupem do školky. Jednak na radu lékařky, jednak jsem očkovaná i já a udělala bych to stejně. S ohledem na to, že pracuji na sociálně-právní ochraně dětí, vím, s jakými čuňaty přijde moje dítě ve školce do styku. Nic proti těm dětem, ale v některých rodinách panují opravdu nepředstavitelné hygienické podmínky. Žloutenka je svinstvo a nechci, aby se jí moje dítě nakazilo. Takže za sebe říkám, jednoznačně očkovat.

  • mám taky děti 4 a 2 roky a 4 letá je očkovaná, s dvouletou jdu tento týden.. dvouletá má i synflorix.. jinak mi nic až tak důležité nepříjde... žloutenka je ale dle mého naprosto nezbytná..

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 740 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist