Očkování Priorix

Otázku položila: llucifer 4.1.2018 18:53

Ženy, co máte děti očkované, dávala jste některá Priorix tetra? Případně proč. Nám byl od MUDr. doporučen a já váhám. Malej bude mít za chvíli 16 měsíců a MUDr. už nás telefonicky nahání na toto očkování a já to chtěla nenápadně nechat až na 18ti měsíční prohlídku 😕

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • whitehorse14.1.2018 19:17

    Priorix sem nechala očkovat až v 32 měsících a stejně byla reakce. Myslím, že očkovat proti planým neštovicím v 1,5 roce je předčasné a zbytečné. Plané neštovice jsou celkem běžné dětské onemocnění a očkovala bych proti nim až někdy po pubertě, pokud je dítě neprodela. I tak je priorix pro dětské tělíčko darda.
    Dcera měla neštovice až v 8 letech a bez nějakých problémů. Navíc očkování holku neochrání v budoucnu tolik, jako prodělání planých neštovic.

  • Ja davala jen klasiku na ty tri nemoci. Ten tetra mi de. Ani nenabizela. Uz tak je samotna MMR vakcina zahul pro telo a dalsi varka navic je dle me zbytecna. Ma dr ani rodicum nenabizi. A to nepisu jako odpurce ocka. Ockujem i nepovinny (pneumokoky, zloutenka a ceka nas meningokok), ale zrovna ta mmr je zahul. A jsem za to rada, ze jsem dala jen ten zaklad, bo dcera mela reakci.

  • Ja jsem ockovani odlozila az budou male 2 roky. Doktorka byla velmi vstricna. Priorix je v zapadnich zemi ch nepovinny. Uz to o teto vakcine neco vypovida.

  • hiuhi4.1.2018 20:13

    Nam dr ani nenabizela jinou nez priorix... A klidne si ockovani na vlastni zadost nech odlozit. Neni nutne naockovat hned jak uderi 15.mesic.jen jsem dr rekla ze bych radsi pozdeji a ona mi to odsouhlasila, ze klidne muzem pockat...

  • dancewomen4.1.2018 20:29

    Dávali jsme pouze základní verzi,později a stejně měl malý reakci8-.

  • Carrie0074.1.2018 22:22

    Dávali jsme jen tu základní, očkování proti neštovicím nám dr sice nabídla, ale myslím, že ty tři proočkované nemoci docela stačí. Navíc si tou účinnosti proti neštovicím nejsem úplně jistá - neteře byly očkované všechny tři a stejně je prodělaly.
    Jinak jsme taky odkládali, až do nástupu do školky - u dcery jsem měla podezření na alergii na vaječnou bílkovinu a atopický ekzem, navíc poslední dávka hexy a synflorixu jí dala docela zabrat, tak jsem u dr podepsala odklad.

  • Každé nepovinné očkovaní je zlo.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 232 otázek, kterým se dostalo 271 617 odpovědí a 409 754 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist