Očkování

Otázku položila: Anonymní uživatelka #50390 27.11.2011 11:50

Ahoj holky, docela by mě zajímalo - jaký máte názor na očkování proti rakovině děložního čípku? Nechaly jste/byste se očkovat? Přijde vám to moc nové a neprozkoumané, nebo jako dobrý nápad? A jak je to s účinností očkování, když žena žije normálním sexuálním životem? Díky :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já bych se rozhodně očkovat nenechala a ani nehodlám očkovat svoji dceru.
    Nechci být nikomu pokusným králíkem. Je to rizikové jako veškerá očkování.
    Podle mě je lepší prevencí zdravý životní stly a nestřídat tolik sexuálních partnerů..

  • nenechala bych se očkovat ani zpětně a neplánuji dát očkovat ani své dcery-pokud to nebude povinné

  • souhlasím s holkama, nedala bych očkovat ani sebe, ani svoji dceru. nevěřím tomuto očkování, navíc obsahuje jen pár typů virů, které rakovinu mohou způsobit, ale ne proti těm dalším. takže i když se necháš naočkovat, tak nikdy nemáš jistotu, že ji prostě nedostaneš. a ani to, že když jsi očkovaná,a nedostaneš ji, není nutně zásluhou očkování.

  • Verousek8927.11.2011 13:18

    Já bych se očkovat nenechala. Očkovat se může i v pozdějším věku při aktivním sexuálním životě, ale nejlepší doba pro naočkování se udává kolem 13-14 věku, než dívka se sexuálním životem začne. Já takovýmto očkováním moc nevěřím, obzvlášť, když to stojí tolik peněz, pořád nemám tu jistotu, že to je opravdu děláno pro dobro lidí, ne jako zisk pro farmaceutické firmy, které na tom vydělávají slušné peníze. Radši budu dávat peníze za permanentky do bazénu, budu chodit běhat, nebo jinak sportovat, jíst zdravě a budu z toho mít lepší pocit, než očkování :) Pokud máš být nemocná, tak budeš. Pomoct tomu můžeš pravidelnými návštěvami lékaře.

  • Nedávno jsme to tu řešili s holkama. Já osobně si myslím, že co je ve zdravotnictví drahé, není ni moc dobré. Protože kdyby to mělo vážně nějaký kladný účinek, farmaceutické firmy se budou snažit za malé náklady vytvořit hodně vakcíny, kterou za přijatelnou cenu mohou nabídnout pacientovi. Ale pokud vakcina stojí kolem 10.000,- může si ji dovolit hodně málo lidí, a zamysleme se nad tím - opravdu výroba je TAK DRAHÁ? Podle mě tady jen někdo chce vydělat a spoléhá na neznalost a strach žen. Vakcinovaná nejsem a v budoucnosti nevím jestli nechám očkovat svoji dceru, musela by se cena o dost snížit, a musely by být vidět nějaké výsledky. Pro mě platí můj zdravý životní styl, hygiena a jeden sexuální partner...

  • ja se ockovat nechala,maminka mi to zaplatila a jsem ji za to velmi vdecna,trpela jsem genitalnimi bradavickami,a ten vir v bradavickach -HPV zpusobuje rakovinu delozniho cipku,a od doby ockovani,mam od bradavicek pokoj,ony se totiz casto vraceji ale ja mam klid a za to jsem mamince vdecna,moc.ono totiz s bradavickama neni zadna sranda....neni to nic prijemneho...

  • petulinkaa1327.11.2011 18:08

    Tohle očkování je k ničemu,nejsem pro jakykoliv očkováni tohoto typu.Tvrdim jedno - POKUD MÁ NECO PŘIJÍT,PŘIJDE TO! a to myslim i všeobecně v životě...

  • Já osobně bych svou dceru v mladém věku rozhodně očkovat nechala, nejde jen o rakovinu, ale změny na děložním čípku způsobené HPV infekcí jsou velmi častý problém a přestože je očkování drahé stojí to za to. Ale sebe bych očkovat nenechala,vzhledem k tomu,že jsem už sexuální partnery nějaké měla, navíc jsem vdaná a naivně doufám,že manžel bude mým posledním sexuálním partnerem, tudíž to nemá vůbec žádný smysl. Funguje to takto, každý další sexuální partner je další možností se nakazit. pokud ale budu stále s tím jedním,tak buďto jsem to už od něj chytila a nebo to nemá (pokud mě nepodvede) a já to chytit nemohu.
    Jiná věc je, které moc nerozumím,že jedna má známa už měla pokročilejší změny na čípku a byla už vícekrát na konizaci, tak ji doporučili toto očkování, že je to jediné co jí může jejího problému zbavit...

  • ahoj, tak někdo tady psal - nestřídat sexuální partnery- moje teta žije s jedním mužem jejím manželem už 18 let (je to její jediný sexuální partner a první sex. partner vůbec) a onemocněla, tyto viry se dostanou i přes kondom (to mi řekl můj gynekolog). já jsem pro toto očkování, ale věřím, že může pomoct jen mladým holkám- pannám.

  • pozrite sa na toto video:


    Pochybujem ze niektory z nasich lekarov vie tolko o ockovani ako tato pani. Mam dvojicky 5mes stare a prave prezivame ten strasny ockovaci maraton. Ak by som ho videla skor nedala by som deti ockovat naviac este aj synflorixom. Moj syn mal po ockovani vysoke teploty, davala som mu aspon na noc nurofen, aj ked lieky nemam velmi rada. Bolo mi ho luto, ale myslela som si, ze je to tak spravne. Ak si pozriete cele video, bude vam z toho vsetkeho zle. Ja uvazujem, ze poslednu davku synflorixu odmietnem - pocit, ze davam do mojich slniecok jedy ako je ortut, rozne konzervanty, antibiotiky, a ze im to moze sposobit alergie, ekzemy, autizmus,..

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist