Obrácený režim u novorozence

Otázku položila: Bublinka20 18.10.2019 16:38

Ahoj holky, malý je narozený o 2m dříve. Na neonatologii děti koupaly každý den ráno v 9.
Po příchodu domu jsem koupání přesunula na 6h, nebo podle toho jak vychází krmení, ale malý po koupání Usne, vzbudim ho za 3h na jídlo a od té doby začíná peklo. Vydrží vzhůru do 5 ti do rána a pak usíná a spí celý den. Je možné X že jsme mu koupáním večer prehodili režim?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Všechno je o režimu a jeho dodržování. Tot´ celé. Přes den bych se pokusila s ním dělat aktivity (ano pro 2 měsíční mrně to zní neuvěřitelně, ale jde to), aby byl vzhůru a pokusila se mu ten režim poupravit. Je normální, že po koupání a krmení usne, to by ani nevadilo. Co si vzpomínám, tak syn tehdy spal tak 1x (hodinu a půl) dopoledne a 2x (taky nějak po hodině) odpoledne, mezitím byl na hrací dečce a koukal kolem sebe a na hračky, nebo jsme byli na procházce (v kočárku spát neuměl). A večer chodíval spát kolem šesté, v děvět kojení a pak zase spánek a první kojení ve tři nebo v pět. Režim měl taky z neonatoilogie, akorát on byl jen 6týdnů dřív a já od 5.dne s ním na pokoji. Tak jsme to měli o dost lehčí, protože režim byl pak už na mě.

  • Nemyslím že koupáním. Kamarádka měla obrácený režim s malým. Porod byl docela traumatizujici. Dokonce ho tahali zvonem. Nevím jestli to souvisí, ale obrácený režim měl.

  • Muj klucina ma tri tydny (neni predcasne narozeny) a taky vice spi pres den nez v noci. To uz mel v porodnici. Kdyz si dam tu práci ho v druhe pulce odpoledne drzet vzhuru, tak je aspoň polovina noci lepší. Ale kdyz to z nejakeho duvodu zazdim a necham ho spinkat, tak je v noci co chvili vzhuru a trvá mu nez zaspi. Doufam, ze je to obdobi a prejde to. Ale protoze jsem fakt uz nevyspala (doma mam jeste triletou, tak pres den jen tak nezalehnu), tak se ho snazim odpo budit. Zaukoluji tim pritele nebo naplanuji navstevu, at ho zamestna navsteva a nespí. Az bude krapek vetsi, tak ho zabavi hracky. Ale ted abych ho zaujala, tak se mazlime, povidam mu, dam na brisko, koupu... U kojeni mi usina, tak ho jdu oak prebalit. Jak ho svliknu, tak se vzbudi (prebalovani nesnasi:-D). Je to boj, ale neni to navždy.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 329 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist