Obor všeobecná sestra nebo porodní asistent?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #37621 11.6.2015 21:26

Ahoj,
mám hrozné dilema a celkem se kvuli tomu trápím. Byla jsem přijata na obory Všeobecná sestra a Porodní asistent. Jenže ted nevím na který z těchto oborů se mám přihlásit. Chtěla bych znát vaše názory. Láká mě spíše ten porodní asistent. Jenže, zas tak moc nechci pracovat v nemocnici, spíše ordinace. (nesuďte mne Úsměv ). A ráda bych pracovala s dětmi. Učitelka se střední mi řekla že radši PA, že už to mám prostě specializované na určité místo. Budu ráda za všechny rady i zkušenosti, pokud někdo studuje právě tyto obory Úsměv Děkuji moc

  • 12.06.2015 14:58:10 - full.avl změnila titulek otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, spíše je otázkou, co tě víc láká. Jinak všeobecný sestra má větší uplatnění v praxi ;) Může pracovat na oddělení šestinedělí, gynekologie a jediné kam nemůže jsou právě porodní sály. Jinak všeobecných sester je málo a sehnat pak práci nebude problém. Jak je to s porodními asistentkami netuším. Vím, že se stále různě ruší porodnice a porodní asistentky se přelévají do velkých nemocnic a asi jich tak málo nebude - ale nevím. Jinak jako všeobecná sestra můžeš ,,legálně" všude ;) a máš možnost dalšího vzdělávání v rámci specializací - prostě dej na to, co tě baví a jaké čekáš uplatnění ;)

  • Jestli Tě láká porodní asistent, tak směle do toho, jako porodní asistentka můžeš pracovat i na jiných odděleních a v pohodě, ale jako všeobecná sestra se na porodní sál nedostaneš :-( Já pracuji na novorozenecké jipce a máme tam dvě porodní asistentky, na platu nejsou okleštěné že nejsou všeobecné sestry vůbec, naopak i tato specializace je v tomto oboru vítána :-) Takže ano i porodní asistentka může pracovat v klidu na dětském oddělení :-) Stejně většinou na každém odd. po nastoupení chvilku trvá než se každá sestra rozkouká a zaběhne, co si budeme povídat škola toho moc nedá :-( Psala jsi, že chceš spíš do ordinace, nesoudím Tě to vůbec, ale podle mě je lepší si tou nemocnicí předtím proběhnout, dá Ti to hodně :-) Já jsem pracovala 3 roky v nem. pak jsem potřebovala změnu a vyzkoušet si jiný režim, takže jsem šla na zubní do ordinace a tam jsem byla 2 roky a vrátila jsem se k miminečkům a do služeb všechno má svá pro a proti a vyzkoušet se má všechno, jak jinak zjistíš, co Ti bude vyhovovat nejvíce... Jdi za tím co Tě víc láká :-)

  • Agnes.S12.6.2015 9:37

    osobně obdivuji každého, kdo jde dobrovolně do zdravotnictví, já bych na to neměla. Jako všeobecná sestra máš velké pole působnosti a jsi i použitelnější. Taky bych zvažovala, jak to v místě mého bydliště vypadá s pracovním uplatnění v tom kterém oboru. Já bych volila spíš všeobecnou sestru s možností dalšího doplnění kvalifikace podle oboru, ve kterém ti to bude nejvíc pasovat.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist