Obnova důvěry ve vztahu.

Otázku položila: Anonymní uživatelka #424270 22.10.2020 7:52

Dobrý den/Ahoj, Mám takový problém ve vztahu a nevím jak z toho ven. Jsme spolu už 2,5 roku. Vím, že v 17 je to trapné něco takového řešit a taky jsem doufala, že už to nebudu muset řešit. Můj přítel je ke mně hodný, pozorný, snaží se, abych byla šťastná a tak.. Je to od něj hrozně hezké ale někdy mi lze. Nejhorší Je že to je ve věcech který mi přijdou důležité(kouření, huleni). Jsou To už 3 měsíce od poslední lži. Včera jsme se nepohodli a já v tu chvíli nekontrolovala co říkám. Rekla jsem mu, že mu v těchto věcech nevěřím, i když bych ráda věřila. Potřebuju se přes to nějak dostat a věřit mu ale nevím jak. Ve všem ostatním mu věřím jen prostě tady mi to nejde. Prosím vás jak se přes to dostat a zase mu plně důvěřovat? Vím že asi moc hezké odpovědi nedostanu ale už nevím co dělat.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • interstellar22.10.2020 8:27

    Obávám se, že vzhledem k věku by sis asi neměla dělat přehnaná očekávání, že se partner začne chovat rozumně. Předpokládám, že tvému příteli je cca 18 a to je prostě věk, kdy se hodně kluků musí vybouřit a často dostanou rozum až za pár let. Pokud ti vadí užívání drog, asi bys měla pomyslet na ukončení vztahu, trávou to obvykle nekončí.

  • buccaneerka222.10.2020 9:48

    Souhlasím s výše napsaným a hlavně - to by měl spíš řešit on, jak získat zpátky tvoji důvěru. Ty mu nevěříš oprávněně na základě minulých lží, takže je na něm, aby ti životem dokázal, že se změnil. A tři měsíce u feťáka neznamenají nic.

  • stupidiack22.10.2020 12:36

    Mám s tím osobní zkušenost. Kluk to byl zlatý, udělal by pro m první poslední, ale v trávě (a jiných drogách) mi lhal, protože věděl, že jinak bude oheň na střeše. Byl. A protože jsem mu nemohla důvěřovat, jen kvůli drogám se náš vztah rozpadl. 🤷‍♀️

  • Francy22.10.2020 8:36

    S feťákem bych nebyla. Ten ti ohledně toho bude lhát pořád, protože mu to doteď procházelo. Co uděláš, je na tobě, ale v sobě chybu nehledej.

  • Hulení bych netorelovala, to už je jenom krůček k dalším drogám a prostě ti v tomhle lhát bude. ;) A jak už bylo řečeno, je to na něm, aby se snažil obnovit tvojí důvěru, ne na tobě. Já jsem s přítelem od 17, je o 5 let starší. Zatajoval mi, že kouřil, ale já to prostě cítila. Věděl, že to nemám ráda, tak mi to tajil. Dost jsme o tom mluvili, potřeboval mít pocit, že mu za to nevynadam, jako jeho máma (kouřil od 13, máma mu na to přišla v 18), který se to nelíbilo. Říkala jsem mu, že to sice nemam ráda a smrdí mi to, že když už jde kouřit, tak to chci vědět, aby mi to prostě narovinu řekl a nevymlouval se a zapíral. Se mnou kouřil jenom vape, 2 roky jsem ho neviděla s cigaretou, i když jsem věděla, že kouří. Pak si občas zapálil i přede mnou, ale šel mimo. Co jsme spolu začali bydlet, tak kouří iqos, za což jsem fakt ráda. Když už tu závislost má, tak tohle je lepší varianta, nesmrdí to, nenačichne oblečení, vlasy, ruce, byt. To je zase pohled z tý druhý strany závislýho člověka. ;) Naštěstí šlo jenom o cigarety, kdyby hulil, asi bych to rychle ukončila, protože to většinou trávou nekončí, jak už bylo řečeno.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 136 otázek, kterým se dostalo 271 256 odpovědí a 409 545 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist