Oblíbená jídla

Otázku položila: Bývalá uživatelka #34877 24.4.2012 13:48

Jaká jsou vaše oblíbená jídla, klidně i s návodem ? Potřebuji nějaké inspirace, co je osvědčené, chutné, jak je člověk doma, tak už docházejí nápady :) Moc děkuji.

Moc děkuji, určitě si zaznamenám a kouknu na webovky :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • ráda zapékám rybí filé - nesolíš ho, dost slaná je zálivka ze smetany, sýru, bylinky a hodně česneku, taky vejce do té zálivky... to chutná mňamózně :)
    další moje oblíbené je blanšírovaná brokolice, brambor a sýrová omáčka, to mám strašně ráda.
    plněné přírodní řízky - kuřecí prsa nařízneš a rozklepeš tak, abys je měla co největší, osolíš, dáš plátky sýru a šunky a zabalíš, nebo spíše složíš, obalíš jen v hladké mouce a posypeš nadrubonko nakrájeným koprem, potom smažíš jako klasické řízky- proto raději jen přeložit než zamotat, ať se dobře prosmaží, smaží se na mírném plameni trochu déle, ale chutnají úžasně, ten kopr tomu dává grády! to nám maminka dělala jako sváteční oběd, nebo třeba narozeninový oběd a tak...

  • petulinkaa1324.4.2012 14:33

    ja miluju špagety se smetanovo syrovou omackou a sunkou,to je mnamina :-) ale je vic jidel co miluju,to bych se ti tady hooodne rozepsala :-D nebo co je vyborny parky zapecene v listovem teste a prelite houbovou omackou ( ackoliv houby nejim,ale tohle mluju) kotlety na šlehačce,coz jsem delala v nedeli :-) nebo miluju kureci maso,na to broskev a platek syra a to je vyborny s rýží :-) zalezi co mas mate radi,ja treba tuhle kombinaci sladky/slany miluju :-)

  • Když chci udělat rychlý oběd, tak nakrájím na kousky krůtí maso, opeču ho na hluboké pánvi, pak přidám rýžové nudle (brambory nebo rýži...), zaliju vodou, ochutím a vařím, dokud není maso a příloha měkký. Pak tam ještě přidám nějakou zeleninu a je hotovo.

  • alimos24.4.2012 14:47

    Já jsem nejvíc inspirace našla na www.toprecepty.cz. Je super, že tam holky i píší, jak se jim to povedlo, co měly za problémy a jestli jim to chutnalo :)

  • teda holky, děláte mi chutě! My donedávna vařili obyč. jídla, co ale prcek jí s námi, tak je to samá smetanová omáčka, houbová, sýrová, brokolicová, gulášová, papriková, koprová, pro změnu špenát, dušená mrkev...já už skoro nepamatuju, kdy jsme měli jen flák masa a hranolky.

  • Simone24.4.2012 15:12

    Já miluju lasagne, ale to je hodně pracné, takže je dělám výjimečně a spíš jako sváteční jídlo. Vždycky u toho zaprasím celou kuchyň, ale pak se všichni olizujeme až za ušima :-D

  • když chci udělat hodně rychlou večeři pro víc lidí (obvykle se sejdeme tak 4, ale klidně i 8), volím těstovinový salát - většinou co lednička dá ;-) - u nás jsou to rajčata, vajíčka natvrdo, hrášek, kukuřice, žampióny, kousek salámu, kousek tvrdého sýra, trocha majonézy (jogurtem ji nenahrazuju, nechutná nám to, ale klidně to zkus)...a z jednoho balení těstovin se opravdu nají 4 dospělí a ještě zbyde ;-)
    jinak velmi oblíbené jsou u nás palačinky (na sladko)...občas je smažím i jenom pro dva, ale většinou na zvláštní přání a to pro 8 - 14 lidí...ale vždycky slaví úspěch :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 730 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist