Oblékání miminek

Otázku položila: Anonymní uživatelka #40820 11.3.2011 11:46

V létě porodím své první mimi a chci se optat, jak je to s oblékáním. Obvykle se píše a říká, že máme mimča oblékat jako sebe, platí to ? Je mi jasné, že čepička se obléká i přes léto, aby nefoukalo na hlavičku, ale když bude ve stínu třeba kolem 25°C, samozřejmě nebudu chodit ven v největším parnu, ale v takové teplotě, stačí pro mimi bodýčko a zakrýt třeba ? A jak je to s koupáním ? Co vím, koupou se mimča denně, ale v některých literaturách píšou třeba jen jednou týdně, nebo tak, což mi přijde docela málo, snad alespoň obden, ne ? Děkuji za názory a rady.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • No tak co se píše jen mýt obden a o jednu vrstvu víc než ty.

  • Já mimi koupu denně - jednou za tři dny mycím gelem, jinak jen vodou. Ale prdelku mýdlem denně (každý den je pokakaný až za učima :-) ). Můj malý má vodu rád a navíc si v teplé vodě pěkně nahřeje bříško, takže pak spokojeněji spí.

  • Já koupu na radu dětské lékařky každý den. Lékařka mi říkala, že dítě miluje stereotypy, dodávají mu pocit bezpečí. Takže jsem malého prostě vždy alespoň trochu ošplouchla. Co se týče oblékání. Mimískovi bych i v létě nasadila lehoučkou bavlněnou čepičku. Bodýčkou by stačit mohlo, ale dala bych mimču na nohy ponožky, protože jsou hrozně zimouřivá. Neboj se, ono na tom oblékání není nic složitého. Přijdeš na to rychle sama. Moje dětská lékařka říká, že stačí miminku šáhnout na zátylek a podle teploty poznáš, jestli mu je akorát, vedro a nebo zima. Tak jsem to tak dělala a myslím si, že to funguje :o)

  • ahoj, toto mě taky zajímá, tak děkuji za dotaz, počkám si na odpovědi :-) jinač, já neoblíkám podle sebe, dávám tak o jednu vrstvu navíc, ale jinač si s oblékáním moc rady nevím, pořád přemýšlím, zda ji není horko, nebo zima... koupu denně, protože jednak to má ráda, jednak je skoro denně pokakaná a stejně nám říkali v porodnici, že koupat denně, ale vím, že někdo koupe obden, nebo co tři dny...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 208 otázek, kterým se dostalo 271 544 odpovědí a 409 726 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist