Oblečení pro novorozence a velikosti

Otázku položila: Bývalá uživatelka #5758 9.3.2011 7:57

Dobré ráno,
zajímalo by mě jaké velikosti je vhodné nakoupit pro novorozence a v jakém množství. Je mi jasné, že na tuto otázku existuje mnoho odpovědí a všechny budou jen orientační, ale myslím, že i to mi pomůže. Moc všem děkuji za odpověď.

Moc vám děkuji za odpovědi.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • cudla9.3.2011 10:34

    Koupila bych pár kousků 56,ale opravdu jen málo,jinak 62 a 68.Taky záleží jestli budeš používat látkové nebo jednorázové pleny.V těch látkových je ten zadeček přece jen objemnější a tudíž je zase lepší velikost třeba u bodyček minimálně 62,aby miminku nebylo krátký (rukávek se dá ohrnout vždycky).Mě se nejlíp osvědčily české výrobky zn. Vejnar,Panedi style,Autex baby - vešli jsme se do nich i s látkovou plenou a vydrželi nám docela dlouho.Zatímco věci třeba z C&A nebo z H&M byly dost úzké,trička jsme neoblékli přes hlavičku atd....takže nic moc.Taky jsme dostali pár drahých kousků z nějakých značkových obchodů a taky byly ty věci docela malé v provnání s těma českýma.

  • syn se narodil s váhou 3760 gramů, velikost 56 měl týden, pak už se mi do ní nevešel. Ale to je opravdu hodně orientační, protože i třeba velikost 56 není u všech značek stejně velká a i teď má v oblečení rozptyl tří velikostí a je mu to všechno stejně. Jen má docela velkou spotřebu oblečení, protože pořád ublinkává, takže pořád převlékáme a nakonec jsme využili i staré oblečení po nás.

  • weru.n9.3.2011 9:55

    Ta my jsme s pv 4kg 56 vůbec nenosili :-) Ale je pravda, že každý výrobce má velikost 56 trochu jinak velkou. Určitě jsme v začátcích (2měsíce) využili nejvíc vel. 62, dají se u toho třeba ohrnout rukávky, když bude mimi menší, nohavičky schovat do ponožek apod.
    A na množství jsme toho moc nepotřebovali, malá neblinkala, takže jsme převlékali 1-2krát denně a prali jsme obden, takže nám vystačilo tak 8 bodýček, šestero dupaček atd.

  • Jak již bylo napsáno, záleží na velikosti mimi. Já měla koupenou nejmenší velikost 56 a nakonec jsem musela koupit i vel 50, protože mu 56 byla strašne veliká. Teď má malý 7 týdnů a vel 56 mu je akorát.

  • Ahoj, já nakujpuju vel.62, dočetla jsem se, že je lepší mít oblečky ze začátku větší a né přes hlavičku, že je to pro prcka i pro mamču praktičtější...

  • Můj synek měl 3790 gramů, délka 51 cm. A z počátku jsme unosili i velikost 52.

  • můj synek měl 3,16kg a 50 cm a i oblečení vel. 50 mu bylo velké a my ho používali ještě měsíc, pak se dostal na 56.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 739 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist