Oblečení k maturitní zkoušce

Otázku položila: ElisHoli 22.3.2018 21:32

Ahoj, letos maturuju, první zkoušku mám už 3. dubna. A samozřejmě jsem zjistila, že nevím, v čem jít. Mám akorát jedny černý šaty, který mám už asi 4 roky . Nosím je na všechny události od koncertu, přes divadlo až po pohřeb. :D Takže je mi už docela blbý jít v nich. Navíc dost barví v podpaží a obzvlášť když se pak zpotím, jako že se zpotím. Nejde to umýt kolikrát i týden. Tak pořád vymýšlím, v čem jít. Jak jste to měli vy nebo co byste si vzaly? :) Kostýmek určitě nechci. Přemýšlím nad nějakou sukní/kalhotama, halenkou a sakem. Ale nemám vůbec představu. A už vůbec ne, kde to sehnat. :( Děkuju moc za nápady, začíná mi docela hořet za patama.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • sisterrys22.3.2018 21:45

    Maturovala jsem před víc jak 10 lety, ale předpokládám, že je to pořád podobné. Měla jsem takové šedomodré šaty ke kolenům bez rukávů a s květinami kolem lemu, přes to modré sáčko. Šaty jsem si kupovala přímo na maturu, ale z bazaru ;-).
    Jinak bych zkusila HaM nebo CaA, tam mají různé kostýmky i společenské šaty a nejsou ani příliš drahé. Nebo Orsey, nevím jak jsou na tom teď, ale když jsem tam víc nakupovala, tak se vyloženě specializovali na společenskou módu.

  • whitehorse123.3.2018 8:55

    na písemky bych klidně (pokud nejsi na sukně vyloženě extrémně zvyklá) šla ve slušných kalhotách - v něčem v čem se cítíš opravdu pohodlně, protože jsou ty písemné přeci jen dlouho, na ústní šaty/sukně+halenka. pozor taky na výstřih - kamoška u ústní měla větší výstřih (nebyl to záměr) a učitel, který seděl naproti, ji dost dusil, protože jak se rukama až po lokty opřela, bylo tam poněkud vidět :(

  • K pisemnym částem jsem sla v cernych kalhotech s košilí/svetřík... Spíš aby to bylo pohodlný. K ústní jsem pak měla půjčeny mamka šaty, relativně veselé, ke kolenům bez rukávu. Přes to černý svetřík.
    Jinak bych klidně obehla,jak tu bylo řečeno, HM, CA, Orsey... Za mě taky Camei...

  • zakewka23.3.2018 9:03

    Ja sice maturovala 10 let zpatky, ale mela jsem cerne kalhoty, kosili a cerne lodicky ( popravde dodnes nikdo nevi, ze to byla moje zimni uniforma z hotelu, kde jsem mela brigadu jako pingl :-D ) takze klidne slusne cerne kalhoty, kosili a kdyz na slusnaka tak pres to sako a bude to ok.. a ja teda spolecenske rada nakupuju v Camei a Orsay.. Orsay ma kolekce bussines a tam se daji vybrat vazne pekne kousky, ale neni to uplne nejlevnejsi konfekce..

  • Francy23.3.2018 9:20

    Na písemky jsem měla černé společenské kalhoty a elegantní košili. A na ústní šaty ke kolenům. Teď budu obíhat pohovory, tak jsem si koupila sako, to by určitě taky šlo :)

  • Měla jsem pruhované bílo modré šaty s krátkým rukávem pod kolena pouzdrové. A přes ně černý svetřík s 3/4 rukávem černý dobře savý kvůli pocení. U nás na škole jsme museli mít buď halenku, sáčko a černé kalhoty nebo nějaké méně barevné šaty se svetříčkem či sáčkem pod kolena. A že je používáš pořád to nevadí. Já si je koupila na plánovanou dovolenou. Tam jsem si je neoblékla ani jednou za to jsem je měla na maturitě, každý rok vysoké na celé zkouškové no a i ty státnice semnou přežijí ;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 240 otázek, kterým se dostalo 271 641 odpovědí a 409 764 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist