Oběd na oslavu

Otázku položila: Anonymní uživatelka #405035 6.9.2021 21:09

Ahoj. Co byste vařily na rodinnou oslavu (rodiče, prarodiče, z 95% dospělí lidé) když byste je zvaly na oběd? Cca 13 lidí, oslava dělaná doma.
Měla jsem vymyšleno že udělám bramborový salát a k tomu pečená kuřecí stehna, ale.. dva lidi ty pečené stehna nejí. Nahradila bych pečeným vepřovým, ale zas aby se jeden na druhého blbe nedíval jestli nemá něco lepšího :-D. Klasické řízky se mi smažit nechtějí - mám malé dítě a ráno bude omezený čas na chystání, natož smažit hodinu řízky.. :-D co byste vařily vy, ať se to dá udělat třeba dopředu?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Svíčková, guláš, ten je hlavně nejlepší zaležený:-)
    Různý omáčky, ty také v lednici vydrží. K tomu knedliky, ryze, těstoviny - podle chuti každému:-)
    Nebo také vepřové plátky na smetaně zapečené😋

  • My na poslední takovu oslavu dělali špízy na plech a americké brambory. Je to taky taková rychlovka a chutná to všem.
    Brambory jsme měli z globusu mražené, takže to člověk hodí jen na 20 minut do trouby. A do špízů si člověk může dát cokoli, co má rád na klasickém špízu. Na plech je teda, že se to nepíchá na špejle, ale jen hodí na pekáč. U nás je teda dělá vždy manžel :-D. Nakrájí si maso na kousky, dá koření, olej a naloží do mísy. Lze to udělat i den předem. Když to pak péče, tak to prostě vyklopí na pekáč, přidá tam na čtverečky nakrájenou cibuli, papriku a slaninu a upeče to. ;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 526 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist