Nutrilon - dávkování?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #16515 29.8.2011 19:28

ahojda miminy, především bych chtěla oslovit ty maminky které nekojí a dávají mimču UM. Máme 3měsíční holčičku a před dvěma týdny se u ní objevila zelená stolice, dostali jsme od dr hylak a doporučení přikrnování UM, vybrali jsme si Nutrilon 1, malou ted kojím jen 2x ráno a přápadně před spaním když vidím že jí dávka nutrilonu nestačí tak jí ještě dokojím. Nejprve jsem jí dávala 60ml pak 90ml a ted mi vypije i 120ml a klido si dá ještě z prsa trochu navrch. na krabici je psáno že by mělo být 5 dávek denně a celkem na den 1000ml, mě to na den vychází 5x po 3 hodinách 120ml + 2x denně ještě kojení. Myslíte si že je to tak ok, slyšla jsem že by měla vydržet dýl jak 3 hodiny, ale ona potom prostě už brečí, vydrží max 4 hodky. Co vy na to?? díky za reakce.

Odpovědi správkyň témat

  • Ahoj,

    já teda zas valím oči nad postupem pediatra :( ach jo...

    proč ji kojíš tak málo? Takhle o mlíko přijdeš úplně. Měla bys nakojit a dokrmit.
    KOjit ji co nejčastěji, aby se ti tvorba mléka upravila. měla zelenou stoličku podle mě kvůli spurtu a to by se samo spravilo.
    Tvůj dr ti dal návod, jak přestat kojit. To je hrozná škoda. Zelená stolička není důvod k přejití na Nutrilon :(


Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • taky se mi to u syna několikrát stalo, že měl zelenou stolici, ale já ho přesto pořád dál naplno kojila a bylo to jen přechodné a stále přibýral, doktorka taky naznačovala něco u umělé výživě, ale já se nedala a teď bude mít 9 měsíců a pořád je na mém mlíku, za což jsem strašně ráda.

  • malý nevydrží po žádné dávce déle jak 3 hodiny, jen v noci to zvládáme do probuzení, což bývá od 8mi večer do 2 do noci, pak jedem zase po 3 hodinách. Myslím, že ty 3 hodiny jsou skvělé, pak se ti to bude hodit, jak začneš s příkrmama - v šest snídaně, v 9 svačina, pak oběd, opět svačinka a večeře..tak jedem my ted + to noční krmení - bude nám 5 měsíců.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 560 odpovědí a 409 735 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist