Nože na maso
Našla bych tu nějakou kuchařku, která si potrpí na kvalitní nože a poradila by mi dobrý nůž na maso ?
Odpovědi (podle hodnocení / podle data)
-
24.6.2019 13:18
předpokládám že myslíš značku - výrobce.
rozumnou volbou je česká značka KDS, ale je potřeba se podívat i ve správné cenové relaci, téměř každý výrobce má nože levné, nože střední kategorie a nože drahé. od toho se mnohdy odvíjí i kvalita. takže jde o to, kolik jsi do nich ochotná investovat.
mám více než 10 let nože Tescoma a spokojenost.
nůž na maso to je totiž dost obecný pojem, jde o to, zda chceš maso krájet, filetovat, vykostovat, ... podle toho se bere i typ nože. mým oblíbeným nožem je typ Santoku. na zeleninu (ale i sýry) ho používám v jemně zoubkovaném provedení s mírnými prolisy na čepeli. -
27.9.2021 19:23
Taky jsem si pořídila tady tu značku, mám od nich celou sadu a byla to výborná koupě. Konečně jsem zjistila, že zrovna na těchto věcech se nemá šetřit https://dellinger.cz/cs/easy-line-series/2501-sada-4-nozu-ocilka-dellinger-easy-v-drevene-darkove-krabici-8594195887338.html
-
21.10.2021 23:52
Dostala jsem kdysi dávno nože po babičce, které měla perfektně ostré. Používáním se to ale však měnilo a já jsem je měla už tak tupé, že jsem maso doslova pižlala. Nechala jsem si je pak u https://noze-zvostra.cz/stranky/7-brouseni-nozu-cenik nabrousit a i ty staré nože po babičce zase dokáží řezat jako břitva.