Nový přítel a bývalá přítelkyně

Otázku položila: Anonymní uživatelka #337367 28.10.2015 20:51

Ahoj slečny :)
Zajímal by mě pouze Váš názor - jestli začínám být paranoidní či co, protože já se s podobnou situací zatím nesetkala. O prázdninách jsem se začala vídat se svým dřív velmi dobrým kamarádem. Zjistila jsem, že je nezadaný, i já jsem se rozešla se svým přítelem (nesouviselo to ani tolik s ním, byla jsem už rozhodlá déle). Hodně se o mě snažil, vždy jsme si rozuměli a asi tak měsíc zpět jsme si ujasnili, že spolu chceme být. Ale. Jsem asi trochu paranoidní ohledně jeho bývalé přítelkyně. Rozešel se sice on s ní, ale poslední dobou mám pocit, že jí úplně nevytěsnil z hlavy... V týdnu si byl k ní pro nějaké věci, byli spolu celé odpoledne (mají i po rozchodu v pohodě vztah) a včera jsem i zjistila čirou náhodou, že si píší...Na jednu stranu mi všichni tvrdí, že je do mě blázen a že je konečně svůj, nikdo ho neomezuje, i on sám mi to často píše (přes týden je pryč), nicméně o víkendech mi občas přijde dost odtažitý - ve všem úplně super, sex atd., ale jakmile přijde na nějaké city, tak mi přijde, že se často vše snaží tak nějak přetočit ve vtip. Plánuje se mnou budoucnost, dokonce se teď stěhuje zpátky z Brna za mnou, ale nemůžu si pomoct, mám strach, aby se v něm ještě něco nezlomilo. Přeci jen je to ještě měsíc, navíc teď bude pryč i přes víkend (prý pomáhat nějakému kámošovi, ale já samozřejmě paranoidní představu toho, že bude určitě s ní) ... Asi jen potřebuju slyšet nějaký nezaujatý názor :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • To, že si nevylévá srdce a nehovoří o svých citech bych nevnímala jako varovné - takových mužů je spousta. Navíc píšeš, že se znáte od prázdnin, což není zas tak dlouhá doba. To nemusí nijak souviset s jeho ex.
    Důležité je , jak se k Tobě chová, kolik času spolu trávíte, zda plánuje budoucnost apod. Zbytek bych neřešila, jistotu nebudeš mít nikdy a je třeba to tak brát...přátelský vztah s bývalou může , za určitých okolností, být. Pokud s ní netráví nějak moc času, neviděla bych v tom problém.

  • Ahoj, já se svým bývalým taky dokážu mluvit a párkrát jsme se i viděli (byli jsme spolu 3 roky). Samozdřejmně si s ním nepíšu o tom jak se má a nevidíme se x krát do roka. Ale pokud to nepřesahuje určité meze tak buď v klidu, někdy jde udržet dobrý vztah s ex a brát je jen jako kamarády.
    Přeci jen spolu něco zažili a je to kus jeho života, ale teď je s tebou a očividně spokojený a šťastný a to je důležité. ;-)

  • Je to čerstvé. Podle mě jde i o to, jak dlouho s ní byl a jestli s ní žil a tak dále. Já jsem se se svým bývalým po rozchodu a už dávno v novém vztahu vídala ještě 4 roky pravidelně každý víkend. Měli jsme prostě společné přátele i zájmy. Nový přítel byl úplně jiný. Láska už v tom nebyla dávno, ale bylo to prostě přátelství a tak nějak zvyk. Ten člověk o mě prostě věděl všechno a hodně jsme toho zažili, znal mě prostě daleko lépe než přítel, kterého jsem znala od dětství, ale nijak blíž jsme si nebyli. Začala bych to řešit až kdybych měla velkej pocit, že už mě opravdu podvedl.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 747 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist