Novorozenec a střídává péče

Otázku položila: Anonymní uživatelka #425263 4.7.2020 0:44

Dobrý den prosím je ti někdo,kdo by mi mohl trochu pomoct a nebo poradit...Můj teď momentálně bývalý přítel nás vyhodil s dcerou 9 let a synem 1 měsíc z bytu...Chce po mě syna na víkend.Malý je na UM a sem tam místy někdy kojím.Nedokážu si představit,že bych mu syna dala na cely víkend,když se od narození vůbec nestará....Ještě ani jednou nepřebaloval,nekoupal nic mu nekoupil..Tak se chci zeptat zda nemá někdo zkušenost jak je to s péči miminka co má měsíc...Já mu přece nemůžu dat malého a ještě k tomu na noc..pořad mi jen píše a vyhrožuje mi...Teď si totiž hraje na starostlivého otce..Můžete mi prosím nějaká poradit co mám dělat ?Děkuji předem a přeji pěkný večer ☺️

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Hlavně co nejdřív zajdi na OSPOD a vyřešit si svěřeni dítěte do pece. A rozhodne bych mu ho bez posvěcené dohody nedávala, zvlášť takového drobka. Drz se.

  • Chce ho takhle naschval, aby te deptal a ublizoval. Vubec mu nejde o to ho mit doma a byt s nim. Zvol opacnou taktiku. Rekni mu Tak jo, vem si ho na noc. A uvidis jak couvne ;-) moje segra tohle taky resila, kdy jeji ex chtel miminko 3x tydne na buhvi jak dlouho atd. A kdyz rekla tak jo, tak uz se 3 tydny neozval a ze soudniho navrhu pomalu ale jiste couva. Maji jen plnou hubu kecu a chteji ublizovat. Nic vic.

  • stupidiack4.7.2020 12:16

    Nedávej mu ho! Jen ti vyhrožuje. Je nesmysl takhle malé dítě, navíc částečně kojené, dát otci na celý víkend, i když by mu třeba snesl modré z nebe!
    Klidně ať ti vyhrožuje soudy, nenech se zastrašit. Pokud podá návrh k soudu, oni prošetří, proč mu ho nepůjčuješ, ale jak už bylo řečeno - zajdi na OSPOD, vysvětli situaci, oni ti pomůžou! Pokud máš SMS, jak ti vyhrožuje, poskytni je jako důkaz! Stanoví dny a hodiny (!), kdy ho bude moct mít (třeba jen navštívit s přítomností druhé osoby). Když jsem byla v podobné situaci, kdy jsem od otce dítěte odešla v jeho 3 měsících (a taky to nebylo růžové a zažila jsem si svoje), bral si ho jen asi dvakrát týdně asi na dvě hodiny odpoledne, určitě ne na celý víkend! Na víkend (každý druhý) ho začal mívat, až bylo klukovi tak rok, ne-li víc!

  • Chce to hlavne svereni do pece, pak bych si nechala vystavit od pediatra papur, ze prcek je stale castecne kojen. Ja bych mu ho nedala na ceky vikend. Samo bych napsala smsku kvuli důkazu asi v nejak takhle. Ahoj, nezlob se ,ale na cely víkend ti maleho nedam, pze ho stale i kojim. Pokud s nim chcee stravit cas, nebranim ti, neni problem ho nakojit a muzes s nim jit na prochazku. Az se maly odstavi uplne tak neni problem.
    Urcite bych mu nepsala, v zadnem pripade a nebo bych ani jezkousela ..jo neni problem...pac kdyby si ho vzal a ja tim pak chtela argumentovat u soudu ,tak by mohl byt problém, ze proc je to najednou problem, kdyz uz ho na víkend mel.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 509 odpovědí a 409 714 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist