Nové kotě zalezlo za skříň a nechce ven

Otázku položila: Anonymní uživatelka #400210 5.5.2019 7:16

Dobrý den, není tu nějaká kočkomilka? Včera jsem si dovezli 8tydenní koťátko... Jenže nám zalezlo pod skříň a nechce ven. Je to strašný strašpytel... Chápu že se bojí, nové prostředí a tak... Ale od včerejšího odpoledne nepil a nejedl... Jen si zobl trochu kapsičky na kterou jsme ho chtěli vylákat. Jen tam sedí a mňouká... 😏 Nějaká rada??

  • 05.05.2019 14:13:30 - full.avl změnila kategorie otázky
  • 05.05.2019 14:13:30 - full.avl změnila titulek otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Bublinka205.5.2019 7:33

    8 týdenní kotě má být ze zákona ještě u matky.
    Nechte ho , ať je v.moatnoati ticho a klid připravte mu misku s pastikou a vodu. Kočka je noční tvor. V noci vyleze ale bude to chvilku trvat.

  • HaSha5.5.2019 7:39

    V 8 týdnech je ještě dost maličké. Kotě by mělo mít po příjezdu hlavně klidné místečko, které si osvojí a bude odtud podnikat průzkumy. Je teď ve stresu, a to kočky nemívají chuť k jídlu. Zkusila bych rozházet kolem skříně nějaké hračky, zvědavost ho nakonec přemůže. Existují také spreje s kočičími feromony na uklidnění, ale ty jsem po pravdě nikdy nepoužívala. Pokud je prostor bezpečný, můžete odejít z pokoje, ať začne zkoumat samo. Nebo si aspoň sednout/lehnout na podlahu (a vydržet), nechodit kolem skříně, nesnažit se na něj dosáhnout, nenutit ho ke kontaktu, dokud k vám samo nepřijde. Pokud mňouká, komunikujte s ním, ale nemusíte být nalepeni na skříni, hlas určitě uslyší, i když budete dál. Má(te) za sebou první noc bez mámy, ta bývá nejtěžší :-)

  • Risu5.5.2019 9:26

    Melo byt jeste 4 tydny u maminky :( Doufam, ze jste za nej neplatili! Nechte mu nekde pobliz jidlo a kousek dal zachudek, vyleze nejspis v noci.

  • Vodu bych dala tam, kde je. Na dosah i zachodek. Možná se mu i chtělo. Opravdu je dost malé, nechala bych ať vyleze samo. Nevím jak je zvyklé na tuhé granulky, kapsička byla dobrá volba. Jinak bych je namacela.

  • Kotě si vyleze. Dej mu na talířek tvaroh, malé granulky namočit do mléka, mlíko a nějakou kapsičku pro koťátka. Fajn by bylo, kdyby měl kočičího kamaráda, ať není sám. Ale zvykne si. Náš Mikeš strávil taky první den za lavicí. Postupně se osměloval, až se otrkal úplně.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 557 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist