Nová práce

Otázku položila: Anonymní uživatelka #404897 30.7.2019 1:59

Ahoj. Mam takové trápení. V kvetnu jsem maturovala a na zacatku července jsem nastoupila do prace. Delam zdravotni sestru. Kolektiv je tady takovy zvlastni, uz pred nástupem mi to rikala vrchni. Ja si myslela, jak se s tim poperu. Vzdyt jsem chodila uz na tolik brigád, ze jsem si myslela, jak si na tohle zvyknu. Bohuzel to tak neni. Prijde mi, ze ani ne po mesici co tady pracuji na me jsou vysoké nároky, některé kolegyne jsou opravdu nepříjemné. Na leto jsem si dala plny uvazek s tim, ze od zari nastupuji na vysokou skolu a rada bych mela uvazek zkrácený, nejlépe poloviční. Samozrejme ze kolegyne se vyjádřily, ze s tim maji problem, protoze se nic nenaucim a ze prece kdyz jdu na kombinované studium, ze bych plny uvazek zvladla. Hodne se kvuli tomuhle vsemu kolem prace trapim. Prijde mi, ze jsem s tim mela pockat a ze bych si proste jeste mela uzivat ten zivot na vysoké bez nejakych zavazku (tim myslim praci). Mam na to proste strasne spatny pohled a snad kazdy den po praci si rikam, ze to neni zatim nic pro me. Mam pockat, jestli se to casem zrovna a ja změním nazor nebo proste po zkušební dobe odejit? A zažili jste nekdy neco takového nebo jsem jedina? Moc dekuji za odpovedi.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Divej se. Zkusíš to a uvidíš, přinejhorším odejdeš. A pamatuj, je to tvoje volba a ne volba tvých kolegyň. Je to na nic byt v takovém kolektivu, ale ony se za tebe učit nebudou. Takže se pokus si kecu nevsimat a delej tak jak to citis a jak to pujde :-) držím palce at ti vse vyjde :-)
    A rozhodne si nemyslim ze za polovicni uvazek se nic nenaucis. Mozna jsou jen nastvane ze ony tam musi byt na plny uvazek a ty budes mit praci ,,volnejsi,,.

  • Ja delala kombinované studium na VŠ s prací a byl to zahul. Ale dela to tak spousta lidi. Zkraceny uvazek jsem si dovolit nemohla. Jestli ty muzes a v praci je ta možnost, tak to vyuzij. Pracovat budes cely zivot, tak proc to hrotit hned na zacatku. Jestki ti to finance dovoluji, tak klidně do toho. Praxi tak nasbiras a určitě se i pri zkracenem uvazku vse naučíš ;-)

  • XB-130.7.2019 7:14

    Přesně tak, nenech se přesvědčit. Studium samo o sobě je náročné, u kombinovaného je to daleko víc na samostudiu a vlastní přípravě, takže poloviční úvazek je myslím adekvátní.
    K tomu kolektivu- je možné, že je fakt blbý a třeba to pak vyhodnotíš, že bude lepší odejít. Na druhou stranu to ještě zkus, po jednom měsíci by to mohl být rychlý soud. K nám nastupovala nová kolegyně před pár měsíci za blbých podmínek, byli jsme všichni tak nějak na kordy, neměla ještě vlastní prostor, protože ta jedna, za kterou nastupovala, si odchod do důchodu trochu oddálila, prostě pitomé. Sama jsem z toho byla špatná, že není všechno, jak má být, tak jsem ji prosila, ať ten začátek nějak překlepe a nesoudí hned. No a už se to utřepalo a je dobře. Držím palec, ať se to zlepší- vždyť jsou dovolené, tak by se jim nálada mohla zlepšit ;-).

  • Myslím, že sis odpověděla sama :-) dělej to jak to cítíš a jak ti to vyhovuje. Je to tvůj život, tvoje rozhodnutí.

  • JanaK2026.11.2022 12:49

    Já bych šla osobně raději hledat jinou práci. Nemá smysl být někde, kde se člověk necítí dobře. Nemá to dobrý vliv nejen na psychiku, ale ani zdraví. Já teď pracuji ve firmě, kde mají opravdu zájem o své zaměstnance a pravidelně jezdíme na teambuilding. Třeba tento: https://firmsport.cz/, kde hrajeme paintball nebo lasergame.

  • Kamilka3315.4.2023 8:38

    Také jsem studentka na vysoké škole a k tomu mám velmi náročnou brigádu, takže pro mě byla ochranná obuv velice důležitá. Naštěstí jsem našla jeden skvělý e-shop: https://www.uvex-safety.cz/cs/, na kterém měli přesně to, co jsem hledala, a navíc jsem měla možnost si vybrat z několika kvalitních značek. Při práci jsem navíc sama, a tak naštěstí nemusím řešit žádné protivné kolegyně.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 506 odpovědí a 409 708 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist