Nosítko pro miminko

Otázku položila: stupidiack 19.1.2019 18:48

Ahoj,

obracím se na Vás zkušenější s dotazem ohledně nosítka pro miminko.
Za dva měsíce se mi narodí dcera a určitě uvažuji nad pořízením nosítka.
Mladší syn totiž chodí do školky, každý den ho tam vodím i pro něj chodím.
S kočárkem by to bylo velmi komplikované - ne jen složitá výprava, ale třídu mají v patře a s kočárky se nesmí dovnitř, tudíž by dcerka musela zůstat cca 10 minut sama venku, což je pro mě nepředstavitelné (nebo ji vyndávat a nést v náručí do šatny).
Je vhodné nošení dětí už od narození? Jaké jsou vaše zkušenosti?
Nemohu si dovolit něco extra drahého, mám pocit, že drahé nosítko neznamená nutně kvalitnější ..

Díky za Vaše odpovědi.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Důležité je, aby nositko bylo vhodné, ergonomicke. Muzes se pridat na FB napr. do skupiny Nosíme děti a tam koupit od nejake maminky, na vyber je tam toho vzdy dost a ve vsem ti ostatni poradi.
    Ja napriklad mela první satek, pak nositko a kupovala jsem z druhe ruky právě tam.

  • Ja mela manducu. Dcerku jsem nosila od narozeni (mela teda 3.8kg, takze vetsi mimi). S manducou jsem delala vse- varila, sekala travu (vzdy pri zvuku sekacky usnula), chodila na houby....proste za me uzasna vec, vyuzili jsme ji opravdu hodne. Uzivana denne, bez vad a chyb, jednoznacne doporucuji.

  • Na miminko doporučuji šátek ten je pro novorozence nejvhodnější, též sem syna nosila, ale jsou i predvazane šátky jako třeba storchenwiege, až od cca 4mesicu je vhodné nosítko záleží na velikosti miminka :-) manduca vydrží do 1-1,5roku , já si pořídila Kibi a jsem maximálně spokojená unesu v něm i 4 letou dceru
    Začínala jsem se šátkem Little frog směs bavlna/bambus, zkoušela jsem manducu ale ta mi nesedla a vyhovuje mi kibi.
    První investice do šátku není tak velká koupíš už zanoseny nebo od Little frog i cca za 1500kc nový a můžeš zase dál prodat, nosítko se dá taky sehnat bazarové za pár korun, já si Kibi koupila nové za 2700kc a nelituji, (Kibi hlavně neztrácí moc na hodnotě takže za 3roky prodám furt za podobnou cenu jako jsem koupila )
    Nejlepší je přidat se na fb do skupinky nošení dětí tam ti holky hodně poradi a můžeš si tam zároveň koupit šátek/nosítko, a nebo pak na šátky nosítka do 2000kc tam seženeš taky
    Klidně piš kdyby jsi chtěla s něčím poradit

  • Ja doporucuji novinku od Yaro Newborn . Tyto satky neni treba zanaset jsou velice mekkouckd a poddajne :) na miminko dokonale. Urcite bych na miminko nevolila nositko. ;)

  • Nevím odkud jsi, ale zkus se podívat po okolí po kurzech šátkování. Např. v Brně je dělá obchod Majka. Vše vysvětlí, ukážou, jak se šátek váže, jak v něm má dítě ležet a později sedět apod.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 196 otázek, kterým se dostalo 271 482 odpovědí a 409 676 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist