Nošení v šátku - jak se obléct, jaký úvaz pro půlroční dítě

Otázku položila: Anonymní uživatelka #347402 11.9.2017 12:32

Dobrý den, mám dotaz na ty, které nosí své děti v šátku. Malá má půl roku, nosíme se od 2 týdne věku, ale přijde mi, že s tím máme pořád nějaký problém. Máme šátek BabyMonkey vel. 6 100% bavlnu. Když byla dcera úplně miminko, celkem nám to šlo. Vázali jsme kříž s kapsou uvnitř, hlavičku jsme podkládali srolovanou plínkou. Ale už od tehdy jsme měli problém s oblékáním. Malá se narodila v půlce března, chvíli bylo horko, chvíli zima. Ale nám v šátku bylo pořád strašné vedro, ať jsme oblékli cokoli. Jak malá rostla, vázání nám šlo čím dál tím hůř. Všude dobrý, jen pod hlavou má dcera šátek pořád volný, ať utahuju, jak utahuju. A to vedro! Tak jsme si pořídili nosítko a s ním jsme maximálně spokojení. Jenže mi je líto, že šátek tu jen tak leží... Tak jsme ho dnes zase vyzkoušeli. Venku je chladno, tak já si vzala tričko s dlouhým a rifle, malá dlouhé bodičko a dlouhé kalhoty a samozřejmě teplé ponožky a botičky. A pak jsem přes nás dala tenčí manželův svetr, který je tak akorát do tohoto počasí. Uvázala jsem zase kříž s kapsou uvnitř. Vše dobré, jen mi přijde, že je malá ramínky a hlavou jakoby hrozně odkloněná (jakoby byla zakloněná, ale zádička má kulatá...). Tak jsem zas utahovala a utahovala a nic. A opět nám bylo hrozné horko... Tak jsem z toho hrozně zklamaná. Nechci šátek jen tak odložit a nosit jen v nosítku. Můžete mi někdo poradit, jak správně vázat? Řídím se tímto videem:


A také, jak se správně obléct, aby nám nebylo takové horko?
Děkuji moc!

  • 11.09.2017 19:35:00 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • S tím odkláněním neuděláš už nic, leda navázat na záda. Takhle velký dítě už prostě chce čumákovat a nebaví ho jen zírat mámě do hrudníku :-D Jestli ti to vadí, tak asi jen přesedlat na nosítka, tam to třeba bude lepší.
    Do šátku oblékám míň sebe i dítě, kolikrát mu dám jen tepláčky/návleky+ponožky a tělíčko nechám na nahato, ale taky se občas oba opotíme :-D Dost lidí si z tohohle důvodu kupuje na nošení funkční oblečení, asi je to s ním lepší.

  • sisterrys11.9.2017 12:53

    Doporučuji najít si na fb skupinku z tvého okolí, s někým se sejít a úvazy vyzkoušet v reálu. Po netu se radí strašně špatně. Já takhle s malým se šátkováním skončila. I když on od určitého věku už ani nebyl moc nosící. Na větší dítě mi na nosenideti.cz poradily dvojitý kříž, s pohybujím se dítětem se lépe váže. S horkem neporadím, my s tím problém neměli, oblékala jsem podobně jako ty.

  • dzusinka11.9.2017 23:28

    Doporučovali mi bambusové oblečení. (Na mimino teda)

  • duramura12.9.2017 17:16

    treba vam jen ten typ uvazu nevyhovuje? kazdemu se nosi dobre v nakem jinem, proto jich je tolik vymysleno ;-) ja novozozence nosila v kolebce (ne vertikalne), ale kriz s kapsou - v tom mi nedrzel tak jak mel, cestoval, krivil se..to same s kojencem. proste vazem dvojity kriz. drzi, neni ani treba dotahovat, da se z nej dobre vyndavat nandavat (pri cestovani autem nechavam satek na sobe)
    mimino nemame nake horkokrevne, ani ja nejsem, tak neporadim. ted je tomu nejmladsimu 8tydnu a dnes mel triko s dlouhym rukavem, "laclace", navleky na nohy, ponozky, capacky, mikcu, tenkou cepicku - nosici bundu apod nemame. casto mu ale davam take fcni oblecky (outlast)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 221 otázek, kterým se dostalo 271 575 odpovědí a 409 747 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist