Nočník

Otázku položila: Bývalá uživatelka #92707 6.4.2016 11:50

ahoj holky potřebovala bych rady inspirace jak zvládnoou nočník mám doma neposedu nevydrží jíst natož sedet na nočníku vsteká se kždyš se počůrá bez plenky tak jí to nevadí ani bobek jí nevadí už si sní nevym rady. Jak dlouho vám trvalo než děti čůrali na nočník jinak nám je 15 měsíců děkuju za všechny rady

moc děkuju za info jak čtu tak si myslíte že je to brzo ale já nechci aby najednou chodila na nočník ale chtěla jsem slišet vaše zkušenosti něco bude taky na tom nenitit tak uvidíme jak jí to pujde třeba překvapí :-D:-D

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Myslím si, že v 15ti měs. má ještě času dost, každé dítě je jiné, někdo to zvládne dřív, někdo pozděj. Hlavně nenutit, uvidíš, že časem se to naučí...

  • terryk6.4.2016 12:05

    Myslím, že v 15 měsících je ještě malá, aby zvládala chodit pravidelně na nočník. Říká se, že to umej decka až od roku a půl. Našemu ďáblovi je 22 měsíců a na nočník udělá max h...o a to ještě, když ho stihnu. Jinak se tam vycura, ale stejně se vycura i do pleny, neřeší to.

  • Ahoj. Proč chceš, aby v 15 měsících uměla na nočník? To je hrozně brzy. Za nás to vyřešilo léto na chatě. Nechali jsme dcerku běhat venku nahatou a bylo krásně vidět, jak z toho "je mi jedno, že čurám, kakám" za ty dva měsíce přešla k nočníku. Nejprve si to začala uvědomovat při "výkonu" a nakonec byla schopná hlásit předem. Bez nervů, v pohodě. Ale dceři bylo v té době 20 měsíců. Pokud máš tu možnost, být v hezkém počasí venku, nech ji běhat jen tak a časem to půjde. Léto je na tohle ideální. :-)

  • Elfen6.4.2016 12:15

    Každé dítě je individuální, obecně mají čas do tří let - to už by měla nervová soustava být dostatečně zralá. A i když je zralá, tak některým dětem prostě déle trvá, než jim ta informace dojde ;-)

  • dítko má čas. malej si sám začal sedat na nočník v nějakých 20m a to je jinak neposeda. pak kakal jen do nočníku a čural obvykle taky. šlo to z ničeho nic a sám si říkal.
    nenuť, nebo zprotivíš a bude to o to horší. nabídni možnost, ale pokud dítko nechce a zdrhá, necpi ho tam násilím, ale počkej.

  • petulinkaa136.4.2016 14:17

    Malou jsem seznamovala s nocnikem od 10 mesicu.Poprve bez plen byla v 17-18 mesicich ale jen tyden,pak se ozvaly zuby,prujem a byl to pro ni stres,neresila jsem,dala zpet plenu a ve 2 letech se opet naucila, za dva dny bylo po plenach a na noc ve 2,5 letech,cekala jsem na leto u toho nocniho odbouravani a zvladla to taky v celku rychle a dobre :-) na 15ti mesicni dite necekej zazraky,zkus i spis zachod nez nocnik,malou zaujal vic :-)

  • z mojí zkušenosti na čtyřech dětech je naprosto zbytečný učit takhle malý dítě na nočník. učila jsem je nejdřív v roce a půl a zvládli se to naučit bez problémů za 1-3 týdny. jedno dítko se mi v té době pekelně vzteklo s nočníkem, nočník jsem na cca tři měsíce poklidila a pak jsem zkusila znova a už to šlo. hlavně nenutit nebo to bude pak opravdu peklo. kamarádky tchýně posazovala kluka na hrnec násilím (natajnačku, kamarádka to zjistila po půl roce když se tchýně podřekla) a kluk se pak do třech let bál jít na hrnec i na záchod, kamarádka z toho byla nešťastná..... dej tomu čas. klidně nech nočník třeba v koupelně ať si ho může obhlížet už teď, ale víc bych zatím opravdu neřešila

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 617 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist