Noční počurávání

Otázku položila: Bývalá uživatelka #35280 15.2.2013 9:01

Ahoj, chtěla bych poprosit o Vaše rady/názory.
Můj syn (na konci prosince měl 3 roky) se po suchém období začal opět v noci počurávat. Minulý rok v březnu
jsme se stěhovali, měla jsem z toho obavu, ale on se k mému překvapení právě v té době na noc zbavil plinek. To vydrželo až do konce září. V září začal chodit do školky. Četla jsem že opětovné počurávání může způsobit stres, ale zas takový stres ze školky myslím neměl. Mudr mě říkala, že se to občas stane, že zřejmě má tvrdé spaní. A z toho právě začínám být trošku rozladěná. I několikrát za noc mě volá, že mu nejde se přikrýt, má špatně polštář apod. Ale aby zavolal že chce čurat to ne. Snažíme se hlídat, aby moc nepil před spaním, než jdu spát ho dám vyčurat, ale on "jako naschvál" si cvrkne, i kdyby to měla být kapka. Děkuji za rady, jak na něj :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Naše dr. nám řekla, že dítě se nesmí počůrávat přes den do tří let a v noci do pěti let. Takže máte čas. Kluk se mi občas počůral v noci cca do 4let (nebylo to pravidlem, ale občas se prostě nezadařilo). Holka bude mít 3roky v březnu a období, kdy se v noci počůrává se střídají s obdobím sucha jako u vás :-(.
    Jinak, když Ti řekne že čůrat nechce, tak ho nenuť - tím si akorát nabudí močový měchýř a pak se v noci počůrá :-(. Já to dělám tak, že když jdu spát, tak malou pohladím a když se probudí, tak se jí zeptám jestli nechce čůrat, když řekne že ne, tak jí nechám spát (pro jistotu nosí na noc látkovou plenu).

  • trpělivost trpělivost, trpělivost, nedělat to dítěti těžším, než to je, ať už je příčina počůrávání jakkákoli...Navíc je ještě opravdu maličký, já mám doma-teda ted´ vypadá, že jsem měla doma 2 enuretiky, kteří tedy neměly delší období sucha. Dr. nespěchal s vyšetřením ani po 5tém roce, nicméně, když klukovi bylo 7,5 a holce 6,5-byla zima a najednou přišlo takové šlené období, které jsem nezažila, začali se počůrávat oba zároveň -do té doby se počůrávali1*-3* do týdne, ale najednou to bylo 6*-7* týdně dvojmo , takže má trpělivost dostala na frak, zda nemají nějaký problém, a k dr. jsem zašla..Všechna vyšetření měly děti v pořádku, oba mají opravdu tvrdý spánek.
    Každopádně hnedle, jak jsem zašla za pediatrem, navrátilo se jejich počůrávání do starých pro mne ještě snesitelných kolejí. Lékař (nefrologie) také zvolil vyčkávací metodu a dodržování mikčního režimu (který samozřejmě funguje jen částečně, až později, když děti více dozrály, začal fungovat a kluk se počůral opravdu jen ve chvíli, kdy jsme ho silně porušili-třeba díky oslavě a pod.) Teď je dětem 8,5 a 6,5, kluk má už půlroku suché období, holka se jakoi když utne přestala počůrávat před čtvrt rokem..

  • Může to být zánět močového měchýře nebo ledvin... a nemusí to ani bolet. Na počůrávání pozor častokrát za to rodiče děti bijí a přitom za to prckové nemůžou. Nechej vyšetřit moč a popř i krev na zánět. A jinak bych asi zkusila (v případě psychického počůrávání) zkusit třeba nějakou hru s malým... aby když se mu v noci bude chtít čůrat tě zavolal... něco už vymyslíš:)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 720 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist