Noční kojení po 1,5 hodině

Otázku položila: sigiska 26.2.2011 13:12

Ahojky, chtěla jsem se zeptat mamin co mají ve stejném období jako já cca 3,5 měsíce staré miminko. Kolikrát se Vám maličké budí na kojení? Mě se malá budí od 22 - 6hod rána cca až 6x za noc. Vychází to skoro po 1,5hoďině. Zdá se mi to noční kojení nějak časté. Dřív mi spinkala od 20hod klidně do 2 a teďky se mi budí už na první kojení ve 22hod. Dávám jí teda po 19hod spinkat. Nevím jestli to není tím, že mám její postýlku hned vedle postele. Dala jsem jí na spodní úroveň a odstranila bok, takže má matraci ve stejné úrovni jako já. Nemusím jí na kojení vyndavat, jenom se nahnu :-) Trošku jsem si to ulehčila. Ještě jedna otázečka, od kdy dát postýlku s mimi do vedlejší místnosti?
Díky za odpovědi.

Holky děkuji za nové poznatky :-) Dneska už to bylo trošku lepší, v noci jsem odsála z jednoho prsu tak 20ml a malá se mi probudila až za 3 hodiny. Tak snad to bude jenom lepší a lepší ;-)

Odpovědi správkyň témat

  • Ahoj, souhlasim s pajjou.. pokud ti malá normálně prospívá, tak holt máš doma noční mršku :-) ale neboj, ono jí to přejde.. Zkus jí třeba přes den víc zabavit, víc kojení nabízet.. ale ne zas aby to brala jako nucení.. Jinak opravdu se nedá nic jiného než to vydržet...odpočívej přes den, využívej chvíle, kdy malá spí..
    A kdy jí máš dát postýlku jinam? to záleží jen na tobě, někdo to děti učí úplně od malinkata, já s tím moc nesouhlasím a víc se mi líbí, jak to děláš ty. Nech to na tom, jak se Vám to noční kojení bude dál vyvíjet a když to ustane, tak postýlku můžeš odstěhovat do pokojíčku.. Ale jasný návod na tohle není.. každý to dělá jinak..

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, náš malý se taky tak nějka budil. půl roku, co jsem plně kojila, jsem se opravdu nevyspala.Pak už mu mlíčko nestačilo - nepřibýval na váze, jak by se dr. líbilo, tak jsme přikrmovali Nutrilome - od toho cca 6 měsíce. Oak už bylo lepší. A tím pádem, že ta nebyl takovýs tiimul, tak se netvořilo tolik mlíčka a postupně sme kojili jen v noci - ale už méněkrát Pokud uzná dr. že prospívá, nepřepíjí se ( pozná se na váze ), tak se to bude holt muse vydržet .-)

  • Ahoj, mám klučíka 3m. Večer usíná tak mezi 22-23 hodinou a pak spí 5-6 hodin v kuse. Nakojím a pokračujem ve spaní na další 3 hodinky. Přes den kojím tak po 2-3 hodinách. Jak často přes den kojíš? A jak kojíš v noci?
    Pokud se ti v noci napije málo a nepropracuje se k výživnějšímu mléku (mléko na hlad), dáváš jí po tý hodině to samé prso?
    Jinak mám postýlku stejně jako ty. A budu ho tam mít dokud budu v noci kojit.

  • Ahojky,
    nám jsou 4 měsíce a kojím také už jen 1x za noc, většinou usíná kolem 19:00-20:00 a budí se mezi 2:00-3:00 a pak až ráno v 6:00-7:00 a takhle to máme už asi 3 týdny za což jsem vděčná :-))) Postýlku mám taky vedle svojí postele, ale každý mimčo je jiný. Možná bych zkusila trochu ty intervaly natahovat, zkusit dát dudlík a pak až kdyby ho nechtěl a bylo vidět, že má hlad, tak nakojit. Pokud ti tedy prospívá. A s tim spaním jsme první mimčo osamostatnili kolem druhého roku, ale s Tomískem to mám v plánu tak kolem roku, podle toho jak bude pít v noci. Dala bych ho společně do pokojíčku s Kačenkou.

  • Zdravím, jednak záleží, zda je malá opravdu během dne dost nasycená, pokud pije přes den málo zadního mléka, může mít v noci hlad a dohání. Také je otázka, kolik toho během toho nočního kojení vypije, některé děti si potřebují jen cucnout pro ujištění, že tam mamka je. Pak bych doporučila jí dát najevo přítomnost nějak jinak, třeba pohladit, položit vedle ní svojí noční košili, aby cítila vůni (to se mi osvědčilo u prvního mimča). A některé děti se prostě jen vrtí a trochu kňourají, ale nepotřebují nutně pít, zase přestanou (můžou je trápit prdíky, už prý mají sny o tom, co viděly během dne). To se prostě musí vyzkoušet, každé mimčo chce něco jiného. Já mám 4 a doteď nemám manuál, u každého se to musí zkoušet. A hlavně vydržet.

  • Ahoj .Moje malá se budila jak Tvé dítko.Ale nebylo to z hladu,ale ze zvyku.Prso měla jako dudlík.Prospívala užasně...ale bez kozenky ani ránu.A to trvalo aaaaaaaaaaž do té doby než jsem přestala kojit .Takže rok a třičtvrtě téměř.

  • Ale je pravda, že to může být i tou blízkostí. Kamarádce se syn taky budil v noci každou hodinu - nevím už tedy v jakém věku a měla ho ve své posteli. Zkus dát postýlku jen jinam v místnosti, ale náš syn spal "za zdí" - ve vedlejší místnosti bez dvěří - od 4 měsíců. Budil se po 6ti hodinách v první části noci a pak už po 3. Usínal kolem 21 hod. Na noční kojení jsem hold musela přecházet do vedlejší místnosti - měla jsem tam křeslo. Ale může to být pouze přechodná situace a zase se to srovná,ale věřím, že to musí být vyčerpávající.

  • my chlapecka prestehovali k sestricce az v prestal v noci papat,cca v 1 roku.u nas to bylo ale slozitejsi tim ze jsem uspavali v kocarku,a to uz nikdy vic,do ted mam pred ocima zdrncajici kocarek v obyvaku:-(no hruza,jak vam v noci usinaji miminka?ptz planujeme mimiska a uz nechci uspavani v kocarku,to bylo hrozne,do 1 roku,nohy mel z kocarku ven ale jinak neusnul a to odnaucovani bylo silene,tech nervu!

  • cudla26.2.2011 22:18

    Já mám 4 měsíčního chlapečka a před 14 dny jsme řešili stejný problém jako ty.Naštěstí se to po týdnu upravilo a vrátilo do starých kolejí,tzn. že spí od 20.do 2-3.00 a pak do 5-6.00 Pravděpodobně se jednalo jen o růstový spurt,který se v tomto období objevuje.Takže jestli to trvá u vás jen několik dní,tak vydrž, třeba se to taky srovná.

  • Ahojky,nám se malá takhle často budila asi do roka,teď vydrží celou noc,problémy byly jen když jí rostly zoubky.Taky jsme ale na ni zkoušeli nechat ji vyřvat,jak se radí, nebo že k ní vstával manžel,ale moc efekt to nemělo.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 539 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist