Noční kojení

Otázku položila: Bývalá uživatelka #18962 20.4.2011 10:41

Ahojte děvčata,
tak si jdu opět pro radu. Ten náš malej neposeda bude mít za pár dnů (23.) půl roku a zase zlobí s kojením. Tedy lépe řečeno přes den. Jsme teď hodně venku, jezdíme na výlety a tak a kolikrát jsme doma jen ráno a přijedem až navečer. Malýmu se to líbí, ale nechce mi moc přes den jíst. Většinou se odflákne z jednoho prsu a honem koukat okolo, aby mu náhodou něco neuniklo. Jenže v noci se mi budí dost často a to se dožaduje kojení. Nevím, co s tím. S příkrmy začnem asi příští týden, to jdeme k doktorce na vážení, očkování atd. a určitě se už o tom budeme bavit. Zajímalo by mě, jestli můžu malýmu už teď zkoušet podávat nějaké čaje nebo šťávičky aspoň takhle přes den. V noci se snažim jednou malýho nakojit a podruhé co se probudí ho uspat dudlíkem, hlazením a tak, aby měl hlad ráno a přes den, ale je to pro mne dost vysilující, když pak starší dcerka se dožaduje mé pozornosti přes den, chce být venku, jezdíme na kole, ale já už jsem docela unavená. Máte někdo fígle jak na něj? A co zkusit dát jako první kaši na noc?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, opravdu nevím jak poradit, jen to, že je to normální nebo mě už to alespoň normální přijde..takto staré děti nemají přes den vůbec na kojení čas, koukají raději kde co lítá a pak to dohání v noci, na ten noční rytmus buzení si zvyknou a nezachrání to ani plný talíř kaše k večeři-bohužel. Ale příkrmy už můžeš klidně zkusit, jestli máš pocit, že nastal čas, pár dní nehraje roli a může trvat třeba i 1-2 měsíce, než příkrmy začne jíst..). Také jsme si tím prošli a teď je dcerka už zase lepší, bude mít 11 měsíců a na večer dávám zeleninku nebo zeleninovou kaši, přijde mi, že to snáší lépe a v noci kojím asi po 3-4 hodinách,k ránu někdy i častěji, ale kolem půl roku to bylo horší...Kojení ji ani nemohu zrušit, protože v noci-hlavně ty 2 první slyším, jak úplně hltá-přes den, když nabídnu, tak skoro nepije, jen mě ožužlává, takže pokud chci kojit, musím kojit v noci, jinak bych mohla rovnou odstavit.
    Já raději dám v noci prso, než abych se musela o něco snažit, protože vím, že bych v tom nedokázala být důsledná, navíc člověk nikdy neví-budou růst zuby, dítě může být nemocné a člověk aby začínal neustále znova

    Takový základ bych brala důsledně naučit usínat večer bez prsa-to se ještě dá, člověk ví, že dítě už potřebuje spát a celkově je takový jistější a je to i méně náročné o to, že člověk v tu dobu ještě nespí a když bude umět usínat bez prsa,či jiných věcí poskytovaných druhou osobou tak je to takový základ, aby dítě usínalo samo i v noci.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 539 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist