Noční děsy u dítěte

Otázku položila: Anonymní uživatelka #223634 9.2.2016 22:44

Maminky.Zažily jste u svých dětí noční děsyJjak na ně?Máme 20 měsíčního syna a teda sem tam se v noci vzbudí a nejde ho uklidnit,je mimo,bije mě,nechce si zpátky lehnout....jen chce být u mě,ale to až procitne ,musím s ním sedět....pak se zklidní a usne.Na netu jsem vyhledala,že je to v pořádku,že je to z mnoha informací a zážitků...Ale je to náročné.Jak jste to řešily vy?Děkuji za rady a povzbuzení....

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • dancewomen9.2.2016 22:50

    U Nás je to asi neco podobného,malý má teprve 4 měsíce,do půl noci spí tvrdě a pak to začne,haze sebou,brečí ze spani,ale prostě porad spí,zatím ho nosime,k ranu se i probudí a strašně křičí než se uklidní.U Nás to zacalo ve 3 mesicich,kdyz začal vice vnímat a doufám,že to brzo přejde.Vy to máte dlouho?

  • chmelinda9.2.2016 23:10

    Ahoj, syn to měl docela často v cca 2 letech, teď je mu 2,5 a už je to lepší, ale stejně téměř nikdy nespí celou noc, obvykle vzbudí 1 x za noc a volá mě, dojdu k němu pohladím a spí dál. Pokud měl noční děs, mlátil okolo sebe atd.., tak docela pomáhá rozsvítit aby si uvědomil kde je, teda aspoň u nás to trošku pomáhá a čím má náročnější den, více zážitků, popř. záchvatů vzteku, tak o to je horší noc, přijde mi, že v noci vše prožívá vše znovu. Přeji ať se to brzy zlepší, budíčky, kdy dítko hystericky pláče jsou fakt nepříjemné.

  • My jsme to taky mívali okolo roku. Pár měsíců to trvalo, ale nebylo to každou noc. Uklidnilo ho až kojení, ale to jsem ho kolikrát musela až přeprat. Když jsem s nim chtěla chodit, tak jsem ho ani neměla šanci udržet jak se vzpíral. Jednou mi náhodou začal hrát mobil a on se okamžitě uklidnil. Od té doby jsem mu pak někdy pouštěla hrající ovečku z ikey ( :-) ) ale né že by to zabralo vždycky teda. Teď mu je 14 měsíců a tak měsíc je klid. Jo a jednou taky začal houkat kontrolor dechu jak jsem ho zapomněla vypnout a to byl taky okamžitě klid. Ale to bych asi nedoporučovala.... :-o:-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 557 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist