Noční buzení miminka

Otázku položila: Siginnka 2.1.2017 13:52

Ahoj holky, uplynulo pár měsíců a mam zase dotaz ohledně té naší holčičky (8. měsíců). Do teď spala v noci skoro předpisově, krom pár excesů, ale co vyvádí v noci posledních 14 dní už je skoro na bednu. Chodí spinkat kolem 7, to nemá problém s usnutím, ale uplyne hodina a vzbudí se, tak jí vytáhnu, pochovam, někdy jí necham si ještě pohrát a šup do postýlky. To usne, ale po 2 hodinách vzhůru a to už pochování, ani pohrání nefunguje - tak jí nakojím, uložím, spí. Posledních 14 dní byla vzhůru po 1,5 - 2 hodinách. Uspávám jí tak, že jí nakojim a většinou hned usne, ale jen na krátkou dobu. Dnešní noc to vyšperkovala k dokonalosti, byla vzhůru přesně po dvou hodinách. Jak jí uspávám kojením, tak teď už potvora ví, že dostane mlíko, takže dudlíka odhazuje sotva po ní šáhnu do postýlky. Říkala jsem si, že to budou zuby, lezly jí dole dvojky, ty už jsou prořezané. Zkoušela jsem Nurofen, Calgel i Paralen, nic. Přes den to je zlatý miminko, usměvavý, když už je rozmrzelá, usne v postýlce úplně ukázkově. Říkam si, abych si jí tím nočním kojením nenaučila a pak jinak než takhle v noci neusne. Dřív jsem jí kojila max 1-2 za noc. Zkoušela jsem jí i dávat spát dýl, ale to nemělo žádný efekt, za hodinu byla vzhůru a pak v noci to samé. Říkala jsem si, jestli jí neni zima, tak jsem jí přioblíkla, taky nic :-/ Nemáte některá podobný zkušenosti a jak to u vás dopadlo, resp. trvalo dlouho? Díky za každý komentář.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • U nás to tak je od konce září, malá má teď 8,5 měsíc. A nepomohlo zatím nic. Vždy se vzbudí, napije se a spí dál. Protože už nekojím, tak jí musím držet flašku. Zkoušela jsem jí dávat na noc hutnější jídlo než mléko(kaše, polévka), stejně se vzbudila a pila jak divá. Říkám si, že to buzení má prostě tím, že víc vnímá a mozeček nestíhá zpracovávat informace, tak se prostě budí. A teď jí roste 5 zubů najednou, tak teď je to skrz zuby. Sama jsem zvědavá, kdy se to zlomí a bude spávat zase normálněji. Poslední 2 týdny to tedy stáhla z 6x vzhůru na 2-3x, tak uvidíme.

  • Na začátku prosince jsme si prošli podobnou situací, akorát u nás se ještě zuby né a né prořezat, takže nás čeká ještě asi pár perných nocí. Ale situace úplně stejná: 8 měsíců pryč, budí se buď po hodině nebo po dvou s řevem. Pohoupu, uklidním, někdy nakojím. To naštěstí až tak nevyžaduje, protože na něj kašička na noc platí a po ní spí jak zabitý :-p . Akorát se v postýlce neustále vrtí a příjde mi, že z toho aktivního dne se hejbe ještě ve snu. Kolikrát se namačká na stěnu postýlky dost nepříjemně, prostrčí nohu, ruku a nic nepomáhá. U spacího pytle řval asi nejvíc, škrtí se v něm. Je to holt hodně aktivní mimčo a né maličké mimi jako kdysi ... Tak jen doufat, že to časem přejde....

  • dancewomen2.1.2017 18:47

    Vítej v klubu:-(Do 9 měsíce jsme vstavali 1-2x za noc,od té doby vstavame co 2 a někdy i co hodinu a je Nám už 15m a nelepší se to:-(Drž se!

  • Dobrý den, já jsem tohle sice nikdy řešit nemusela, ale můj názor je ten, že to ani není třeba řešit - méně je někdy více. Ono čím více aktivit se dětem nabízí, tím více je vyžadují a často to ani není skutečná potřeba, ale návyk nebo zástupný problém (třeba se prostě nudí a chce se mazlit, nebo je jí nepříjemné, že je v pokoji tma atd...) Dítě v tomto věku už má poměrně bohatý jídelníček a zároveň je jistě ještě kojené i přes den, takže bych si pohlídala, šlo spát opravdu najedené a v noci bych už nekrmila. Jestli na ní neplatí na noc kašička, zkusila bych něco s masem, to děti taky hodně zasytí. Jinak hodně unavit, nenechávat příliš dlouho spát přes den a pohlídat rozestup mezi odpoledním a nočním spánkem, aby to nebylo moc brzy po sobě...Na moje děti vždycky platilo, když se v noci vzbudili, že jsem je pohladila, dala dudlík a klidným hlasem jim řekla, že je noc a že teď zkrátka všichni spíme. Zvykli si na to a za čas, i když se v noci probudili, tak se chvilku tiše převalovali, hráli si s ručičkama a aniž bych na to nějak reagovala, tak za chvíli zase usnuli. Hlavní je důslednost a nezkoušet každou chvilku něco jiného. Dlouhodobě je takovéhle vstávání devastační pro maminku i miminko, navíc odpočatá maminka je vždycky trpělivějši a laskavější než ta unavená. Tak myslete taky na sebe, je to i v zájmu vašeho miminka...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 506 odpovědí a 409 708 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist