Nezohlednost

Otázku položila: Anonymní uživatelka #51679 5.11.2011 22:40

Ahoj holky, zajimal by me vas nazor. Mam kamaradku, ktera vzdy kourila a kouri stále. Ma holčičku ktere budou 2 roky, kourila v tehu, proste vzdy. Bydli v malinkym bytečku, kde kouri bez ohledu na to ze tam s nimi zije jejich malá. A aby tam nemeli zimu kvuli malej, tak v zime skoro ani nevetraj. Prijde mi to nezodpovedny vuci diteti, kdyz jsem ji kolikrat rikala ze je to pro malou spatne, rekla mi na to, ze uz je na to zvykla ze ji to uz ublizit nemuze. Ja si myslim, ze ta malá na to jendou muze zdravotne doplatit.

NEZOHLEDNOST = BEZOHLEDNOST (překlep)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Verousek895.11.2011 23:11

    Tak to je rozhodně bezohlednost, není nic horšího než to, když se rodič nedokáže vzdát kouření, ani kvůli dítěti. Takovýhle rodiče snad ani nemá smysl komentovat. Já obecně nemám ráda kuřáky, ale když už kouří, tak má kouřit venku a mimo dítě a ne mu to srdět přímo do obličeje :( Toť můj názor, kouří spousta lidí, ale takovýhle rodiče roztrhnout, děti jsou s takovými rodiči chudáci a těch dětí je mi líto, protože většinou z toho pak je akorát to, že ty děti v budoucnu budou také kouřit :( Jinak dítě z toho samozřejmě může mít zdravotní problémy, je známo, že pasivní kouření je také nebezpečné, dokonce jsem i někde slyšela, že je to pro nekuřáky více nebezpečné než pro kuřáky, když kouří, ale to můžou být jen takové řeči, na to žádný důkaz nemám.

  • Ahoj, já souhlasím. Sice jsem taky silná kuřačka, ale taky mám dvouletou holčičku a právě proto doma nekouřím. Kouřím jen venku nebo když to nejde, tak třeba u otevřených balkónových dveří či okna, tak aby to šlo prostě ven a nebylo to v bytě, kde je malá. A i když kouřím venku, tak se snažím být s tou cigaretou co nejdále od malé, aby to na ní nešlo. Maximálně vyjímečně kouřím doma, když je malá třeba u babičky, ale to pak větrám a luftuju byt jako blázen, aby vše bylo ok než se vrátí (a i tak je to asi bohužel doma trochu cítit pro nekuřáka). Zkrátka je to špatné a štve mě to, že kouřím, ale nedokážu přestat....ale každopádně když už neumím přestat, tak se snažím udělat maximum pro to, abych tím dcerku nepoškozovala. I jako silná kuřačka tohle odsuzuji co dělá tvá kamarádka.

  • Ahojky,bohužel s tím nic člověk neudělá,maximálně vpálit svůj názor do obličeje,mám kamarádku co má dva dny do termínu porodu a hulí trávu,bohužel má doma dítě a i před ním hulí oba-i doma bohužel.Cigareta je sice ,,šetrnější,, ale i tak... :-( K.

  • Ahojky, souhlasím s ostatními, nelíbí se mi, když těhotné a kojící kouří nebo když se dětem kouří doma, naši mi to dělali a hodně často jsem poslouchala, jdi do pokojíčku, tady se kouří. Teď toho mamča lituje, bohužel pozdě, myslím, že hodně promeškala. Nechápala jsem maminy v porodnici, které dali dítě na hlídání návštěvě a běželi si ven zakouřit, ani v té porodnici nevydrželi. Já nekouřím, ale ráda bych si uděla romantiku a dali si s manželem skleničku dobrého vína, ale můj syn a kojení je pro mě důležitější. Já nekouřím a manžel přestal, občas si dá, ale jenom venku, i kdyby kouřil, tak doma by malýmu určitě nekouřil.

  • to je matka? to je hrozné, nečetla jsem sice předchozí komentáře, ale každý normální člověk ti řekne, že to snad ani není matka.. samozřejmě to pro dítě může mít zdrav. následky a podle mě i mít bude... já jsem nekuřák, nesnáším to, mí rodiče kouřili hodně, oba dva přestali, nekouří už několik let... tchýně i tchán kouří, tchýně je "komín" a proto bych ji malou pořádně ani nedala, naposledy ji měla v srpnu, co si ji ponosila a vrátila mi ji celou smradlavou od cigaret. já se své dítě snažím chránit i proti kuřákům, kteří smrdí a chtějí si ji vzít a nějaká "matka" své dceři takhle klidně kazí zdraví, přitom pasivní kouření je nejhorší......je to smutné !!

  • Ahojky souhlasím i když bohužel kouřím moc si to vyčítám jsem těhu u prvního jsem přestala ale pak začela snažím se to omezovat jak jen to de jenže to je bohužeo velice těžké kort teď když to máme dost těžký. Ale doma tedy nekouříme to bych radši nekouřila vůbec stačí že kouřím teď v těhu a už tak mu dost ubližuji nemusí to mít pak ještě furt doma :-(

  • Já nikdy nekouřila a nehodlám a stačilo mi, když jsme přechodnou dobu bydleli u manželovo babči, která má 3 děti a z toho 2 synové kouří. Vždy kouřili v kuchyni, byli zvyklí a já to musela trpět, když jsem tam část těhu bydlela. Návštěva tam byla třeba jen na odpo, ale i to mi nedělalo nejlíp, natož, když tam jeden syn byl na více dní, občas, když jsem byla v kuchyni, tak si tam nezapálil, jindy tam kouřil, i když jsem tam byla !!! Já si nemohla dovolit ho poslat ven a on neměl soudnost, že by šel ven sám. Naštěstí už tam nebydlíme a tak to nemusíme s dcerkou čichat !!!

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 742 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist