Nezájem prarodičů o vnoučata

Otázku položila: Anonymní uživatelka #533291 25.3. 11:40

Zdravím, máme s manželem 2 dcery (6 a 11 let). Manžel už rodiče nemá a já rodiče mám, kteří nemají vůbec zájem o své vnoučata. Neví ani jak se jmenují. O mě a bratra se převážně starala babička, jezdila se mnou k lékaři, na třídní schůzky bratrovi do školy, kupovala nám jídlo a všechno ostatní. Nikdy jsem nebyla na táboře, dovolené, na lyžích, jen díky babičce jsem jezdila na školní výlet a brávala nás k sestře na Slovensko. Máme tetu v zahraničí, které je skoro 80 let a ta si na naše holky vždy vzpomene, když jsou narozeniny a vánoce. Když naše holky mají narozeniny nebo i já, tak si z mých rodičů (70 let, zcela vitální) nikdo ani nevzpomene. Každý rok jsem jim chodila přát k narozeninám, ale letos jsem se zařekla, že už se tam neukážu. Zajímalo by mě, jestli to má někdo podobně jako my?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • myslím si, že pokdu se vaši rodiče nezajímali o vás jako děti, jen těžko se budou zajímat o svoje vnoučata. bohužel je to někdy těžké, ale tohle nezměníte.
    v okolí naštěstí podobný případ nemám.

  • Upřímně nechápu o co se u nich snažíte ( přejete k narozeninám) když oni o vás nejeví zájem. Bohužel, i takový rodiče / prarodiče jsou. Tam se nic moc dělat nedá. Přerušit kontakty které jsou stejně jen z vaší hlavy a dal si s tím hlavu nelámat.

  • Někdo to tak má, naším trvalo 4 měsíce než se přišli podívat na první vnouče. Loni jsem je viděla jednou, předloni taky. Láska stejně jako pozornost a zájem se nedá vynutit.
    Přátelé jsou rodina kterou jsme si vybrali...tahle věta mi pomáhá a taky že není důležité z jaké rodiny vzejdeme ale jakou založíme.

  • Někdo si třeba pořídil děti jen kvůli společenskému tlaku a ne proto, že by je chtěl. Pak k nim ani k vnoučatům bohužel nemá vztah jako ti, kteří děti chtěli. S tím se nic dělat nedá.
    Jsou ale i lidi, kteří si cizí babičku "adoptují", když nemají vlastní.

  • My máme něco podobného v rodině, i když ne tak intenzivní případ.. jedna babička se téměř nezajímá (kluka viděla tak 20 x za jeho 13 letý život, prostě řekla, že je na roli babičky moc mladá), druhá babička dělá první poslední. "Vtipné" bylo, když "starostlivá" babička koupila synovi k narozeninám iPhone, druhá babička mu koupila čokoládu, a malej všem všude vykládal, že od babičky Jarky dostal čokoládu a dodnes ji nesnědl, chodí s ní jako s modlou, protože ji dostal od babičky Jarky, od které nikdy nic nedostal :) No ale bereme to tak, jak to je, když se babička Jarka ozve, neklademe žádné překážky, jdeme tomu naproti, když se neozve, věci běží tak, jak jsou. To spíš jen tak pro odlehčení.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 525 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist